- Nesten som (h)julaften for oss, sier Per Pouls og Hans Tore Tangerud om årets første treff på Høllebrygga (Foto: Jon Aamodt)

- Årets første offisielle

  Jon Aamodt
  26. juni 2020
  12:48
Da den glade gjengen under mottoet «cars, bikes & coffee» møttes på Høllebrygga i juni 2015, sa Hans Tore Tangerud til N247 at i det fine været regnet han med at rekorden på 12 fremmøtte kjøretøy ville bli slått. 

- I dag er det årets første offisielle treff for oss her på Høllebrygga, sier Tangerud og Per Pouls til N247 torsdag kveld. Om oppmøtet denne dagen er rekord, vet vi ikke nå, men da N247 var innom treffet like etter åpningstidspunktet klokken 18.00 var allerede rundt 50-60 kjøertøy linet opp eller i ferd med å finne seg noen ledige kvadratmeter på asfalten. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det har ikke vært noen offisielle treff i år etter at koronaviruset gjorde sitt inntog, selv om noen enkelte har vært innom her en torsdagskveld. I dette fine været er det nok mange som er sultne på å være med, og det ser vi på fremmøte, sier Tangerud. 

Pouls legger til at de aller fleste likevel er flinke til å holde avstand og ikke samle seg i store grupper, men sprer seg ut på hele bryggeområdet. 

- Nesten som (h)julaften
- Det er utrolig godt at vi endelig kan møtes igjen ute, nesten som en (h)julaften for oss, sier Pouls mens det ene kjøretøyet etter det andre ruller utover brygga, noen ganske stille, andre med litt mer lyd. 

De to legger vekt på at her er alle velkomne så sant de kan oppføre seg, og legger til at så langt har dette ikke vært noe problem. I tillegg til herrer og damer som kommer i sine respektive kjøretøy, helt fra Arendal til Lista og oppover i Setesdalen, er det mange lokale som legger turen innom for å kikke på. 

- Det hender at vi får besøk av «Søgneruta». Den kommer ned her, setter av folk som kjøper is, kikker litt på bilene og kjører igjen, sier Pouls som også har merket seg et betydelig innslag av rogalendinger blant publikum. 

- Foretrekker de eldre litt spesielle
Både nye og eldre kjøretøy stiller seg opp, og Tangerud legger til at treffet ikke bare er for amerikanske kjøretøy, selv om eierne av disse ofte er flinkere til å vise fram og bruke bilene. 

- Her kommer alle, men gøyest er det jo med de som er litt spesielle, avslutter Tangerud og røper at om han kunne velge ville han foretrekke en eldre amerikansk spesialitet fremfor en moderne bil som helt sikkert har et mye høyere tall på prislappen. 

Bildene under: Både nye og ikke fult så nye kjøretøy vises fram når «Cars, bikes & coffee» inviterer til treff på Høllebrygga. (Foto: Jon Aamodt).


Sist oppdatert 26.06.2020 klokken 13:01 av Nicolai Prebensen

Tett i tett med kjøretøy på Høllebygga torsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

Denne kommer trolig ikke rett fra fabrikken. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no