Denne båten ble fredag ettermiddag funnet ved Lamholmen like ved Boda i Søgne. (Foto: Svein Ove Aanesland/Søgne Dykkerklubb)

Stålet båt funnet nedsunket: - Denne har nylig gått ned

  Nicolai Prebensen
  26. juni 2020
  17:50
Fredag ettermiddag kom Yngvar Monstad over denne 25 fots lange båten vest for Lamholmen. Monstad kontaktet Tom Erik Dønnestad i Søgne Dykkerklubb som igjen kontaktet politiet.

I kjent stil rykket medlemmer av dykkeklubben ut til holmen for å se om det var mulig å få opp vraket. Svein Ove Aanesland og Karl Klungland er i skrivende stund ute på vraket og vurderer situasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det ser ut som om den har lange unaturlige kutt i siden og under vannlinjen, og dette har skjedd nylig. Batteriet freser fremdeles, sier Aanesland til N247 på telefon.

Han sier videre at de tidligere har dratt slike båter opp ved å sette slep og dra vrakene opp til overflaten for så å sette inn ei pumpe. 

Vurdere
- Jeg vet ikke om vi klarer det med denne, så vi får vurdere ut over ettermiddagen hva vi gjør. Båten bærer navnet «Stina» og er en Scan, sier han.

Han legger til at det ble funnet en del 17. mai-blåser og sløyfer ombord og båten kan derfor ha deltatt i båttoget 17. mai. 

- Noen som kjenner denne?

Mandal
Klokken 19.00 fredag kveld tar N247 kontakt med båteier Nils Otto Nilsen og kona fra Mandal som forteller at båten ble stjålet en gang helgen etter 17. mai. Det var barnebarna til Nilsen som oppdaget saken i nettavisen og ga beskjed videre.

- Uff. Dette var trist. Tyveriet ble anmeldt med en gang vi oppdaget det og vi har siden lett både øst og vest for Mandal. Den lå i Leirvika litt vest for Mandal og det er sjeldent slik forekommer derfra. Senest i går var vi ute å lette, den tidligere eieren og meg selv. Vi holdt på helt til kokken elleve på kvelden uten resultat. 

Topp stand
Han forteller videre at båten var i topp stand på tross av forholdsvis høy alder, og ble kjøpt av et familiemedlem i fjor høst.

- Båten skulle bli vår ferie i år, men nå blir jo ikke det noe av. Kona og meg få se hva vi klarer å få tak i, men vi klarer neppe å finne en ny båt innen ferien. Jeg leser at det ble funnet 17. mai-blåser i båten og det stemmer. Vi deltok i båt-toget i Mandal og vi hadde ikke tatt flaggene og blåsene med hjem, sier han.

Nilsen sier at etter det han har hørt er båten strippet for utstyr og deler før den ble senket.

- Til og med toalettet har de tatt med seg. Jeg skulle gjerne ha møtt på disse «gubbene», uten politiet til stede, avslutter han.
Sist oppdatert 26.06.2020 klokken 19:16 av Nicolai Prebensen

Den røde markeringen viser hvor Yngvar Monstad fant den 25 fots lange plastbåten. (Foto: Kart: Kristiansand kommune)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no