Sjekta har nesten ikke inventar igjen. Det meste, inkludert toalettet er fjernet før den ble senket. (Foto: Nicolai Prebensen)

Fullstendig ribbet og senket med vilje

  Nicolai Prebensen
  27. juni 2020
  12:03
Fredag skrev N247 om den 25 fots lange «Stina» som ble oppdaget av en privatperson under en båttur ved Lamholmen i Søgne-skjærgården.

Søgne dykkerklubbs medlemmer ble kontaktet av finneren og Karl Klungland og Svein Ove Aanesland i klubben dro ut for å sjekke om den lot seg heve med en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det gikk ikke. Forsikringsselskapet Gjensidige ville imidlertid ha båten på land for å forhindre marin forsøpling og tidlig lørdag morgen dro Klungland og Aanesland igjen ut til Lamholmen, denne gangen med en lekter med Geir Torkildsen som skipper.

Båten ble hevet og buksert til Høllen vest industriområde hvor den ble tatt på land.

- Godt å få på land
- Det er derfor vi er så ivrige. Det er mye bedre å få opp en hel båt enn en båt i deler. Det forhindrer mesteparten av forsøplingen og er godt å få på land så fort som mulig, sier Karl Klungland som er leder i Søgne dykkerklubb.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her kommer «Stina» til land ved Høllen vest industriområde i Søgne lørdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

«Stina», som ble stjålet fra Mandal helgen etter 17. mai, er tilnærmet totalt ribbet for inventar og både under og over vannlinja er det skåret hull i skroget og båten er kondemnert.

Politiet var fredag kveld på stedet båten lå, men ønsket lørdag ikke å undersøke båten nærmere.

Både under og over vannlinja er det skåret flere slike hull for å bevisst senke sjekta. (Foto: Nicolai Prebensen)

Geir Torkildsen, Svein Aanesland og Karl Klungland har hentet den 25 forts store sjekta og drar den på land. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no