Fløy vant 2-1: Viste flest tenner og vant mot et tannløst Bærums-lag

Bærum- Fløy 1-2 (0-1), Sandvika stadion, herrenes 2. divisjon PostNord-ligaen.
- Helt rått, og mitt første spark på ballen.
Dette var innbytter Lasse Sigurdsens første kommentar etter at Fløy slo Bærum 2-1 på Sandvika stadion lørdag ettermiddag. Dermed har Fløy skaffet seg seks poeng etter fire serierunder, og neste lørdag kommer Arendal på besøk, et lag som tapte 1-0 hjemme mot Vard. Blir det tre nye poeng til øy-guttene her, ligger de plutselig ajour med Steinar Pedersens gutter med sine ni poeng hver.
Sterke fysiske
Bærum-laget består av flere sterke fysiske spillere, noe mye av kampen skulle bære preg av. Det handlet mye om å slå høyt, og det lette tekniske spillet som Fløy er i besittelse av, ble mye stykket opp av mer storvokste Oslo-gutter. Det første kvarteret følte lagene litt på hverandre, og videre utover i omgangen var det vel gjestene fra øya som hadde mest kontroll. At Fløy-stopper Mateij Dekovic gikk opp i en luftduell etter pasning fra Henrik Andersen etter 27. minutter, og headet ballen i mål, var vel mer enn greit nok.
Etter hvilen ble det mye ta og gi, og et totalt utspilt Fløy-forsvar måtte gi tapt i en løpsduell etter 55. minutter. Markus Kaasa var kjappest, og ordnet 1-1 med et greit plassert skudd forbi Fløy-keeper Antè Knezovic, som allerede i angrepet etter, måtte vise til ei feberredning for å hindre at gjestene skulle gå i ledelsen. Også ved denne situasjonen var Fløy-forsvaret i utakt.
Halvvolley
Men det roet seg, og etter 59. minutter kom Lasse Sigurdsen innpå som innbytter. To minutter etter fikk han skikkelig treff på sitt første spark på ballen, og på en halvvolley fra venstrekanten scoret han vakkert, og de hvitkledde fra øya var i ledelsen. Christoffer Myhre var regissøren bak det som ble kampens siste scoring, og resten av matchen bar preg om at her var det viktigste å sikre seg tre viktige poeng, enn å forsøke å spille ut et heller tannløst Bærums-lag.
- En grei seier. Vi var vel det beste laget før hvilen, og i andre omgang ble det en kamp mot et lag som har flere høye spillere enn oss, og som brukte mye fysikk. Men guttene skal ha ros for å beholde roen, og sikre tre poeng. En viktig og flott borteseier, og det er det tredje oppgjøret vi spilte mot Bærum, og det første vi vant. Og så skjedde det på bortebane. Gøy det, sier en glad fotball-leder i Fløy, Knut Ove Kristiansen til N247 en liten halvtime etter kampen, og legger til;
- Første kamp
- Så var det jo ekstra gøy at Mathias Grundetjern kom innpå og spilte sin aller første kamp på dette nivået, sier Kristiansen.
Neste lørdag kommer som nevnt Arendal på besøk, og det blir sikkert helt spesielt for dagens matchvinner, Lasse Sigurdsen. Det blir den siste kampen øy-gutten spiller for øy-laget i denne omgang. Studier i Oslo venter allerede to dager etter møtet med arendalittene.
Kampfakta:
Scoringer: 27 minutter 0-1 Matej Dekovic, 55. minutter 1-1 Markus Kaasa, 61. minutter 1-2, Lasse Sigurdsen.
Sist oppdatert 02.08.2020 klokken 15:55 av Nicolai Prebensen
Fløy på Sandvioka Stadion lørdag ettermiddag. (Foto: Knut Ove Kristiansen)