Helsedirektør Bjørn Guldvåg sier onsdag at alle som vil kan reise på høstferie i Norge så lenge man er friske. (Foto: Helsedirektoratet)

- Høstferien er ikke i fare

  Nicolai Prebensen
  23. sept. 2020
  14:46
Under regjeringens pressekonferanse onsdag ettermiddag presiserte helsedirektør Bjørn Guldvåg at alle som ville reise i Norge i høstferien var velkomne til det.

- Reis på hytta, eller andre steder i landet. Husk at hytteforbudet i påsken ikke var på grunn av smittefare. Det var på grunn av at de mindre kommunene hadde begrenset med personell og utstyr til å takle et større utbrudd. Det er ikke situasjonen nå, sa han.

Barn med spesielle behov
Under samme pressekonferanse sa justis og beredskapsminister Monica Mæland (bildet) at regjeringen bevilger 100 millioner kroner til barn med spesielle behov.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Så er det sånn at smitteverntiltakene under pandemien har rammet mange barn og unge. De som har barn med spesielle behov for oppfølging, noen gjennom hele døgnet,
sender inn bekymringsmeldinger. De opplever å være overlatt til seg selv etter at de faste tilbudene har blitt redusert eller stengt.

- På bakgrunn av dette foreslår regjeringen nå en engangsbevilgning på 100 millioner kroner til habilitering og avlastning til barn og unge med nedsatt funksjonsevne i statsbudsjettet for 2021, sa hun.

Hun er også blitt kjent med at kriminelle misbruker støtteordningene under pandemien.

- Støtteordninger vi har opprettet for at folk skal ha råd til mat og bolig. Jeg synes det er veldig provoserende å høre at kriminelle utnytter situasjonen.

- Heldigvis bruker både politiet, skattetetaten og Nav store ressurser på å få avdekket denne formen for kriminalitet. De kriminelle kommer til å bli tatt, og de kommer til å bli straffet.

Konkurranse
Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold inviterte barni hele landet til å lage en video om håndvask.

- Lag årets håndvaskesang og bruk gjerne kjente melodier. Dette er et samarbeid med Utdanningsdirektoratet. Ta opp lyd eller video på en mobiltelefon og send den inn til sangkonkurranse@fhi.no. Fristen er 1. oktober, sa hun.
Sist oppdatert 23.09.2020 klokken 15:44 av Nicolai Prebensen

Avdelingsdirektøe i FHI inviterte onsdag alle barn i landet til å lage og sende inn en egenprodusert håndvaskesang. (Foto: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no