Søgne turnforening ser frem til at ny stor hall kan stå klar på Tangvall om et par år. I dag er klubbens treninger delt mellom Nygårdshallen og Lundehallen (bildet). (Foto: Jon Aamodt)

- Endelig ny storstue

  Jon Aamodt
  13. okt. 2020
  11:00
- Nå har vi fått bekreftet at det blir bygget en stor basishall i det nye skole- og idrettssenteret på Tangvall. Dette er vi bare så fornøyd med, sier Bente Løvdal, trener og ildsjel i Søgne turnforening til N247 mandag kveld. 

Sammen med tidligere styreleder Petra Roszinski, nåværende styreleder Linn Mørk og daglig leder Heidi Ingebrigtsen innkasseres en etterlengtet seier i kampen om en ny storstue for turnmiljøet i Søgne. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lang kamp
- Dette har vi kjempet for i mange, mange år, helt siden 2006 da vi begynte å jobbe for en fullverdig hall for turnere i daværende Søgne kommune, sier Roszinski.

Turnerne hadde i sin tid et håp om at den nye Lundehallen skulle bli deres hovedarena i Søgne. Dette skjedde ikke, og da nytt skole- og idrettssenter på Tangvall ble lansert, skjønte klubben at denne anledningen måtte utnyttes til fulle. 

- Vi skjønte fort at når dette anlegget var ferdig, kunne det bli lenge til neste anledning for en hall her i Søgne, tilføyer den tidligere styrelederen som sammen med gode medhjelpere satte alle kluter til for å få til en hall i full størrelse. 

Stor eller liten hall
Klubblederne forteller om et stort og komplekst prosjekt de nå ble en del av. Skolenes behov fikk naturlig nok prioritet, og i den videre planleggingen ble mange gode krefter engasjert i kampen for en større hall, som kunne dekke flere behov. 

- Det er mange som har stått på i kampen for denne hallen, lokale politikere og ansatte i kommunen, men spesielt vil vi trekke frem Jon Fjeld fra Søgne idrettsråd og Magne Haugland som idrettens mann i Søgne kommune, sier klubblederne. 

- Seinest i sommer kom det signaler om innsparinger og at det bare ble liten hall, men nå som vi nå har fått beskjeden om at det bygges full størrelse, ser vi fram til 2022 og tenker på hva hallen skal fylles med. Fra forbundet vårt sies det at vi må regne med en betydelig økning i medlemsmasse når vi får et nytt flott anlegg, så nå starter kampen om å fylle hallen med innhold, sier Løvdal. 

Unik i regionen
Klubblederne forteller videre at hallen som skal bygges i Søgne vil ha en annen karakter enn turnhaller i Kristiansand og Mandal og vil være unik for hele regionen. De utelukker på ingen måte samarbeid med naboklubber og trekker i første rekke frem Vågsbygd som de allerede har en god dialog med. 

- Med ny hall på plass vil vi kunne gi et tilbud som de unge kan vokse med og som kan være med på å holde på utøvere lenger. Det vil også gjøre klubben mer attraktiv for etablerte trenere, tilføyer Mørk.

- Nå håper vi bare på en god driftsavtale når hallen blir tatt i bruk, vi har sett både gode og dårlige eksempler på dette fra ande kommuner rundt i landet. Vårt ønske er derfor en prosjektgruppe som kan arbeide fram til hallen er ferdig, og noen mål for det videre arbeidet med å fylle hallen med innhold, avslutter styrelederen. 
Sist oppdatert 13.10.2020 klokken 12:16 av Nicolai Prebensen

Petra Roszinski, Bente Løvdal, Linn Mørk og Heidi Ingebrigtsen i Lundehallen, en av klubbens to treningsarenaer, mandag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

De to hallene midt i bildet, flerbrukshall til høyre og den store basishallen til venstre, bygges med tverrforbindelse som gir optimal utnyttelse av hele arealet. Cirka en tredjedel av basishallen kan deles av med skillevegg og er primært til disposisjon for skolen. (Foto: BRG/Filter Arkitekter)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no