Video: Kristiansand Dyrepark

Se Julius male til inntekt for TV-aksjonen

  Nicolai Prebensen
  13. okt. 2020
  11:15
Dyreparken og WWF har hatt et godt samarbeid over flere år hvor vi arbeider sammen om hvordan bevare verdens dyr. Vi i Dyreparken bidrar derfor til årets TV-aksjon «Et hav av muligheter». Søndag 18. oktober vil Dyreparkens bidrag vises live på NRK sammen med 19 andre spesielt utvalgte auksjonsprodukter (fra andre bidragsytere).
 
Dyreparkens bidrag er et maleri malt av Julius, kalt «Havet», sammen med en dyrisk opplevelse utenom det vanlige. Auksjonsvinner får blant annet et nært møte med Julius og sjimpanseflokken hans, gepardene og løvene i Dyreparken. Pakken inneholder også overnatting på et av Parkens hoteller samt seks årskort.
 
Auksjonen har allerede startet, og i skrivende stund har bidraget mottatt bud på 9.100 kroner. Auksjonen avsluttes søndag kveld.
 
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da Julius var liten lærte han å male. Han liker fortsatt godt å male, og dyrepasserne bruker dette av og til som en aktivisering. Julius har i anledning TV-aksjonen malt på lerret til inntekt for bekjempelse av plast i havet. Lerretet måler 50x50cm. Hans malerier er unike, og dette kunstverket er «signert» med hans navn. Hvert maleri blir nummerert, og det nye maleriet vil bli nummer 59 i rekken. Maleriene som er skapt gjennom Dyreparken fra år 2003 og frem til i dag er alle solgt eller donert bort, og Dyreparken har ingen andre malerier til salgs enn det han har malt nå. Dette er ikke et produkt Parken har tilgjengelig ellers for gjester eller andre, verken i Dyreparken eller på nettbutikken.
 
Trussel
- Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år, og dette er en stor trussel for dyrelivet i havet og i naturen ellers, sier biolog Helene Axelsen. - Plast forsvinner ikke men brytes opp i stadig mindre biter som fisk og andre dyr i havet tror er mat og spiser. Ringvirkningene er også store for andre dyr og oss mennesker. TV-aksjonen er en ypperlig mulighet for alle til å bidra med å bekjempe plast i havet, avslutter biologen som selv er digital bøssebærer for årets TV-aksjon.


Pressemelding fra Kristiansand Dyrepark

Juløius har malt "Havet" til inntekt for årets TV-aksjon. (Foto: Kristiansand Dyrepark)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no