Jorunn Aaselle Olsen (nærmest) har etter det N247 kjenner til valgt å bryte med flertallskoalisjonen i bystyret. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Skjørt flertall slår sprekker, igjen. - Jeg mener bydelene skal bygges opp, ikke ned

  Jon Aamodt
  14. okt. 2020
  08:13
Den opprinnelige flertallskoalisjonen i Kristiansand bystyre er for andre gang på kort tid redusert til en mindretallskoalisjon etter at en av de fire utbryterne fra Demokratene nå har valgt å forlate denne grupperingen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det er Jorunn Aaselle Olsen som tirsdag har gjort det klart at hun ikke lenger ønsker å være en del av den kvartetten som etter valget brøt ut av Demokratene for å støtte den rødgrønne koalisjonen under ledelse av ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap). 

Etter det N247 kjenner til skal koalisjonens stemmegiving i flere saker som angår Søgne og Songdalen være utslagsgivende for at Olsen nå bryter med sine tidligere medspillere. Saker som handel i næringsområde på Lohnelier og støyen rundt helse- og omsorgstilbudet i Søgne og Songdalen skal ha vært faktorer som har fått Olsen til å bryte ut. 

N247 har tirsdag kveld ikke lykkes a få Olsens kommentarer til bruddet. 

Igjen i mindretall
Den opprinnelige 36-35 fordelen for koalisjonen ble første gang satt under press da Tverrpolitisk folkeliste ble fragmentert tidligere i høst. Jack Andersens overgang fra Høyre til Senterpartiet sørget for å gjenopprette flertallet for Skislands koalisjon. Med Olsens fristilling fra sine tidligere samarbeidspartnere har den styrende koalisjonen igjen havnet under streken med sine 35 representanter. 

Oppdatert onsdag
- Jeg mener bydelen skal bygges opp, ikke ned, sier Jorunn Aaselle Olsen til N247 onsdag formiddag.

Hun legger til at dette gjelder både bolig og næringsvirksomhet og sier at hun ønsker livet skal blomstre i utkantstrøkene også. 

- Jeg var i mot nedleggelse av Birkelid, jeg forlangte skriftlig avtale på at ikke demensavdelingen på Langens skal legges ned, forteller Olsen og legger til at dette fik hun kun en muntlig avtale om. 

Olsen ønsker i tillegg at hjemmesykepleien på Nodeland ikke må legges ned og sier hun ønsker prioritet til eldre, syke, funksjonshemmede og barn. 

- Den avtalen som ble inngått er for dårlig og lite konkret, avslutter hun og sikter til koalisjonens interne avtale som ble presentert i forkant bystyremøtet på Bystranda 23. september. 

Sist oppdatert 14.10.2020 klokken 10:49 av Jon Aamodt

Koalisjonens stemmegiving i saker som Lohnelier skal ha vært utslagsgivende for Olsens brudd. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no