Nye Søgne stadion får likevel flombelysning etter at flertallet i bystyret onsdag kveld stemte for et forslag fra Demokratene og Kristelig folkeparti om full flombelysning på anlegget. (Foto: Kristiansand kommune/Prosjektgruppen)

- Får jeg lys? Fantastisk!

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  15. okt. 2020
  07:39
Bystyret i Kristiansand behandlet onsdag kveld en sak om nytt skolesenter og idrettsanlegg på Tangvall. Det nye anlegget som om kort tid står klart har i flere sammenhenger blitt beskrevet som et moderne og flott anlegg, men det har helt frem til nå blitt diskutert om og hvilken type lys det nye anlegget skal utstyres med. 

Et tidligere vedtak om at anlegget skal utstyres med det som beskrives som «parkbelysning» har blitt utfordret etter at Søgne FK med Gunnar Engebu i spissen har skaffet 400.000 kroner i private sponsormidler til flombelysning på anlegget

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Under bystyrets møte onsdag fremmet Demokratene og KrF et fellesforslag som sier at «Det skal også være flombelysning på nye Søgne stadion. Om nødvendig må derfor Kristiansand kommune bidra med nødvendig finansiering.»

41 mot 30
Dette forslaget ble vedtatt med 41 (V, PP, Sp, FrP, KrF, DEM, H 10, og 5 Uavh.) mot 30 stemmer (Ap, MDG, SV, Rødt,  TVP og  H 2 (Grødum og  Saga)), 

- Får jeg lys! Det er jo helt fantastisk, sier Gunnar Engebu i Søgne FK onsdag kveld. 

Da hadde han nettopp vært vitne til at gutter 10, et lag han er oppmann for og som trenes av Christoffer Tharaldsen, hadde scoret mange mål i kveldens kamp. Gutter 10 spiller ikke serie, og teller ikke mål. Det er kun enkeltkamper i den årsklassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Får jeg lys? Fantastisk, var kommentaren til Gunnar Engebu onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Engasjement
Engebu har stått bak det store engasjementet for å få inn 400.000 kroner til kabelgrøfter og fundamenter på anlegget før den pågående byggeprosessen var kommet for langt. Det kom han i mål med på en langhelg.

- Vi snakker om en totalkostnad for kommunen på rundt 1,4 millioner kroner etter at spillemidler og de 400.000 kronene vi fikk inn i løpet av en helg er trukket fra. Takket være et fantastisk engasjement fra privatpersoner og selskaper i bygda vår ser dette viktige arbeidet ut til å ha nyttet. Dette var virkelig en gladmelding å få, avslutter han.
Sist oppdatert 15.10.2020 klokken 10:30 av Jon Aamodt

Gunnar Engebu ved nye Søgne stadion da han startet opp kronerullingen i midten av september. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no