Nestleder og utviklingssjef i AKT, Thomas Ruud Jensen foran minibussen som du både kan bli hentet av og kjørt trygt tilbake til hjemmet ditt i midtre Vågsbygd med. (Foto: Arild Hansen)

AKT med helt nytt SVIPP-tilbud fra «dør til dør» i midtre Vågsbygd

  Arild Hansen
  15. okt. 2020
  13:41
- Fordelen med dette nye tilbudet er at minibussen vår kommer helt hjem til deg, og så bringer vi deg tilbake til hjemmet ditt igjen, eller gjerne til andre adresser rundt i midtre Vågsbygd, sier Thomas Ruud Jensen, nestleder og utviklingssjef i AKT (Agder Kollektivtrafikk), og legger til; - Foreløpig i prøveperioden er dette gratis, før vi går over til vanlige takster.

Et forsøksprosjekt
Det Ruud Jensen forteller om, handler om et sylferskt tilbud til befolkningen i midtre Vågsbygd. Har du passert 67 år eller kan du vise honnørbevis som ufør eller rullestolbruker, kan du benytte deg av denne tjenesten som er helt ny i sitt slag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi begynte med tilbudet i forrige uke. Foreløpig er dette et gratis prøveprosjekt. Viser det seg at det er behov for dette, må folk etter hvert betale vanlig honnørbillett som de ellers gjør på den vanlige bussen. Fordelen her er at vi både henter og bringer folk hjem der de bor eller til annen adresse innen midtre Vågsbygd. Skal du på Amfi Vågsbygd en tur, hvor vi har en egen av- og påstigningsplass, eller skal du på Trekanten for en handel, eller gjerne på et besøk til kjente, kommer vi og henter deg. Nå som vi går mot litt kaldere høst og vinterdager, er det veldig greit å bli hentet rett utenfor inngangsdøren, sier Jensen til N247 onsdag.  

Må bestilles
Tjenesten gjelder fra mandag til lørdag mellom klokken 10.00 og 17.00. Du kan enten ringe 907 16 815 eller bestille via appen AKT Svipp, hvor det står følgende:

1) Last ned AKT Svipp-appen på Google Play eller App Store med smarttelefonen.

2) Følg stegene i appen. Første gang du bruker tjenesten må du oppgi personalia.

3) Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, om du har behov for assistanse til bæreposer og liknende, eller har med ulike hjelpemidler, som rullator, rullestol etc. Appen vil fortelle deg hvor bussen er og når den er forventet å være hjemme hos deg. Turen må bestilles 10. minutter før ønsket avreisetidspunkt.

- Så man kan ikke praie minibussen langs veien?

- Nei, alt må ordnes i forkant slik det er forklart i teksten ovenfor, sier Ruud Jensen

Kun midtre Vågsbygd
Bor du i området fra Slettheiatoppen, bort mot Myrbukta, videre forbi Skyllingsheia, ned mot Auglandslia via Kjos og opp mot Åsane og Nordtjønnåsen er du innenfor rekkevidde og kan benytte deg av denne tjenesten.

- Vi tenker først og fremst å forsøke dette tilbudet her. Innenfor disse «grensene» ligger det jo en del butikker og andre tjenester som folk gjerne bruker noen dager i uken. Så får vi se hvordan dette går seg til, sier Ruud Jensen.

AKT Svipp er en samkjøringstjeneste, og du må derfor være forberedt på at bussen tar med seg flere passasjerer underveis. Den kan også by på en liten omvei, hvis man kan kalle det for det i området bussen skal farte i.

Dette kartet viser i hvilket området bussen kjører fra mandag til og med lørdag mellom klokken 10.00 og 17.00. (Foto: Google Maps)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no