Oda Sofie Pettersen blir Agder MDGs førstekandidat ved stortingsvalget 2021. (Foto: MDG)

Topper Agder MDGs stortingsliste

  Jon Aamodt
  17. okt. 2020
  16:57
Lørdag gjennomførte Agder MDG sin endelige nominasjon til stortingsvalget 2021. Søgne-jenta Oda Sofie Pettersen (20 år) var av nominasjonskomiteen innstilt til førsteplassen på lista, og etter lørdagens møte er det klart at det er Pettersen som blir partiets førstekandidat ved valget neste år. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I partiets presentasjon av kandidater beskrives Petterson som et sjeldent politisk talent. 

Hun markerte seg i 2019 som ungdommens stemme i skolestreiken på Sørlandet og ble som en av tre fra MDG innvalgt på fylkestinget i Agder, der hun sitter i hovedutvalg for samferdsel. Stortingskandidaten fra Søgne har vært fylkessekretær for Agder og Nordland MDG og leder av Grønn Ungdom i Agder, og er nå student på internasjonale studier. Pettersen brenner særlig for at Agder skal ha tilgang på bærekraftige transportløsninger, og for internasjonal solidaritet og flyktningpolitikk. Året som fylkestingspolitiker har vist at Oda jobber beinhardt og målrettet for klima og miljø i Agder. 

- Gleder meg til valgkampen
- Det kommer en tid etter nominasjonsmøtet også. Da skal vi stå sammen og kjempe for et taktskifte i norsk politikk. Jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på valgkampen sammen med dere. Og ingenting hadde gjort meg så motivert som å få lov til å gjøre det som deres førstekandidat, skriver Pettersen selv i partiets presentasjon av kandidater. 

- Jeg er skikkelig, skikkelig stolt og rørt over å få tilliten fra partiet. Min generasjon er vokst opp med klimakrisen som en trussel hengende over oss. Vi har sett dem som styrer i dag bevisst ta valg som min generasjon må rydde opp i. Derfor er det ingenting som er viktigere for meg enn å jobbe for å få opp tempoet i norsk klimapolitikk. 

- Når andre partier vurderer klimafornektere som sin førstekandidat, føles jobben som MDGs kandidat enda viktigere. Vi har nemlig ikke tid til å diskutere om klimakrisa finnes eller ikke, nå må vi bruke all energi på å sette inn støtet for å stanse den, sier Pettersen i en pressemelding.
Sist oppdatert 17.10.2020 klokken 18:06 av Nicolai Prebensen

Oda Sofie Pettersen er i dag innvalgt som representant for MDG i fylkestinget hvor hun sitter i hovedutvalg for samferdsel. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no