– Det er så «häftigt» å få være med på en sånn hest, utbrøt Frida Karlsson da hun gjenopplevde Grisle Odins gull-løp fredag. Her med William Poromaa hvor de ser løpet til Grisle Odin GL og Øystein Tjomsland fredag. (Foto: Privat)

Frida gir tommel opp for Grisle Odin

  Redaksjonen
  17. okt. 2020
  17:38
Frida Karlsson, Sveriges skiyndling og Johaug-beseirer på Kollens tremil, er kampklar igjen. Fredag var hun på seminar og et «mentalt coachtreff» i regi av Stig Wiklund. Det var også tid for feiring. Feiring av Øystein Tjomsland-trente Grisle Odin G.Ls seier i Norsk Travderby.

Av Tom W. Johannessen, Equus media

- Så «himla» spennende å se løpet. Vi heier på Tjomsland, sier Frida som er stolt deleier i stjernehesten.

Det er hun sammen med kjæresten William Poromaa og to andre svenske skiprofiler, Anna og Johan Olsson. Sistnevnte med to OL- og VM-gull. Stallnavnet er «Bergsåker Open Trotters».

Mannen bak
Hovedpersonen bak er Fridas mentale trener; Stig Wiklund som er eier eller deleier i 50 hester. Mange av dem er bokstavelig talt i stallen til Øystein Tjomsland, sørlandstreneren som i stadig topper den norske trenerstatistikken med drøye 11,7 millioner på konto. Frode Hamres fredag i Paris endte i galopp for Ecurie D., det er close race i trenertoppen..  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- En fantastisk hest
Grisle Odin G.L., fireåring med 3,2 millioner på konto, er én av travstjernene.

- En fantastisk hest, sier William som sammen med Frida enkelt kan slå fast:

- Det er inspirerende og få være deleier i Grisle Odin G.L. og være en del av Tjomslands travteam.

Sesongstart 20. november
Begge håper å kunne følge hesten fra tilskuerplass når koronatiden en dag er over. Men først er det sesong-start på Bruksvallarna 20. november, deretter verdenscupåpning i Ruka i Finland én uke etter.

– Se opp, det norske skilandslaget! Jeg har aldri sett Frida og «Wille» så sterke før, sier Stig Wiklund til Equus.

Han har jobbet med Frida Karlsson og William Poromaa, begge Sollefteå Skidor IF, siden 2016 og har solid bakgrunn for påstanden.

Poromaa er førsteårs senior og betraktes som det store fremtidshåpet i svensk herrelangrenn. Frida tok, som 19-åring, gull, sølv og bronse i Seefeld-VM i 2019 med et stort smil om munnen. I desember samme år var smilet borte. Hun fikk startnekt fordi hun ikke oppfylte det svenske skiforbundets helsekrav. En «blytung» periode – med hennes egne ord. Men Frida kom tilbake, og hun kom tilbake som en strålende vinner av  Kollens tremil i 2020.

Pass opp, Therese!
Nå er hun sterkere og mer motivert enn noen gang. I sommer smadret hun en attraktiv rekord i Sverige; Hallstatesten, et løp som ikke er for de utrente.

Frida løp 1800 meter, høydeforskjellen er 210 meter, på 8.36 hvilket var 20 sekunder raskere enn Ebba Anderssons fem år gamle rekord. Fridas hovedmål er VM i februar. Der skal hun ta revansj på Therese Johaug!

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Tommel opp for Grisle Odin G.L. (bildet), sier Frida Karlsson og  Stig Wiklund. (Foto: Privat).

- Vi snakker jo samme språk
Frida Karlsson synes det har vært spennende å snakke med Øystein Tjomsland om hans treningsprinsipper, hvordan man for eksempel «leser» laktat og puls. Hun ser likheter.
Det samme gjør travtreneren som tidligere har samarbeidet med trenerprofiler som Morten Aa Djupvik og Roger Grubben.

-  Vi snakker jo samme språk. Frida og William kan assosiere seg med det vi gjør, uttaler 49-åringen fra Søgne til Equus. Han kan definitivt glede seg over både hester og entusiastiske eiere:

– Det er så «häftigt» å få være med på en sånn hest, utbrøt Frida Karlsson da hun gjenopplevde Grisle Odins gull-løp fredag.
Sist oppdatert 17.10.2020 klokken 18:10 av Nicolai Prebensen

- Tommel opp for Grisle Odin G.L. (bildet), sier Frida Karlsson og Stig Wiklund. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus Media, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no