- Her ved vaskeplassen kan turgåere nå se restene av ishuset som har stått her. Steinene dukket frem da vi ryddet stien gjennom området, sier Dag Rosseland fra parkvesenet i Kristiansand kommune. (Foto: Jon Aamodt)

- Ser litt ille ut nå, blir bra

  Nicolai Prebensen
  19. okt. 2020
  16:56
Gjennom helgen har N247 fått flere henvendelser om grave- og sprengningsarbeider i området ved speiderhytta på stien rundt Kvernhusvannet.

- Vi skal bedre tilgjengeligheten ned til speiderhytta og området der nede, sier Tor Fredrik Axelsen i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Han sier videre at det nesten var synd at det var så fint vær i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Akkurat nå ser det ikke bra ut, men det blir veldig bra når prosjektet er ferdigstilt. Det er tilgjengeligheten ned til speiderhytta som forbedres slik at vi kan kjøre med sekshjuling ned til toalettene der nede i stedet for å dra til området med båt, eller må spasere helt fra arbeidskirken på Langenes.

- Videre blir det støpt en platting ved toalettene slik at rullestolbrukere kan benytte dem. Trappen blir fjernet og erstattet med en farbar sti. Også dette for at rullestolbrukere kan benytte området der nede. Det blir sådd plen nedenfor hytta og vi skal sette opp en grill, fortsetter han.

Axelsen sier videre at det et par steder er sprengt for at overvann fra bekker ikke skal gå over turstien, og det er av den grunn at det ikke ser bra ut for øyeblikket.

- Det er litt ille akkurat nå, men det blir bra, og spesielt etter at plenen er sådd og det begynner å vokse blir området et enda flottere sted. I tillegg søker vi om å få gjort noe med de to bakkene på Stokkelandskog-siden, området må bare sikres av staten, noe vi prøver å få til i løpet av vinteren, avslutter han.

- Det ser ikke så pent ut mens arbeidet pågår. Her skal det grøftes og dreneres og terrenget heves slik at plenen kan brukes, forteller Ragnar Olsen og Dag Rosseland som arbeider på stedet mandag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)

- Det var mange trange passasjer som var nesten umulige å passere med barnevogn. Nå skal stien gjøres fremkommelig for alle, sier mannskapene fra parkvesenet. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no