Banksjef Liv Marit Wilhelmsen ved Sparebanken Sør i Søgne har overført 20.000 kroner til 1. Søgne sjøspeidergruppe til innkjøp av nytt utstyr etter tyveriet i oktober. (Foto: Privat)

Sjøspeiderne fikk hjelp etter tyveri: - Vi synes så synd på dem

  Nicolai Prebensen
  17. nov. 2020
  12:53
16. oktober skrev N247 om et tyveri fra 1. Søgne sjøspeidergruppes lager ved Langenes arbeidskirke. Tre gummibåter, ett aggregat samt en del annet utstyr forsvant, og per i dag er utstyret fremdeles borte.

Tyveri fra sjøspeiderlager

Saken er anmeldt og da banksjef Liv Marit Wilhelmsen i Sparebanken Sør i Søgne leste om saken syntes hun dette var en trist sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- De gjør et så fantastisk frivillig arbeide og at de skal bli utsatt for tyveri er bare leit. Derfor har vi nå overført 20.000 kroner til nytt utstyr og som et lite plaster på såret. Meningen var å fortelle dem dette i forrige uke under et lavobesøk jeg skulle vært på, men karantene forhindret meg i å delta, sier Wilhelmsen til N247 tirsdag ettermiddag.

- Helt fantastisk, sier speiderleder Geir Arnt Harbak.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det var fra dette lageret ved Langenes arbeidskirke gummibåter og en god del utstyr forsvant natt til 16. oktober i år. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Jeg satt og slumret litt i godstolen etter jobb mandag og jeg var vel ikke helt våken da jeg fikk telefonen. Litt i ørska skjønte jeg at banken ville hjelpe oss og gleden var stor da jeg skjønte at vi kunne erstatte deler av tapet. Det er fantastisk at vi får slik hjelp og jeg kan ikke annet enn å takke av hele mitt hjerte på vegne av sjøspeiderne. Pengene kommer veldig godt med, sier Harbak.

Han sier videre at tapsliste er levert politiet, men ingenting av utstyret har kommet til rette per nå.

Det ble stjålet blant annet tre slike oppblåste gummibåter fra sjøspeidernes lager på Langenes i oktober. (Foto: 1. Søgne sjø)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no