Leder av Flekkerøy Historielag Rolf Martinsen (t.v.) og Roald Karlsen med lagets årsskrift nummer 14 som er i salg søndag. (Foto: Foto Arild Hansen)

Flekkerøy Historielag klar med årsskrift nummer 14

  Arild Hansen
  21. nov. 2020
  13:12
Søndagskafeen til Flekkerøy Historielag stengte da de nye korona-restriksjonene ble satt for et par-tre uker siden. Men, søndag åpner de dørene fra klokken 14.00 og tre timer frem, rett og slett for å lansere og selge lagets 14. årsskrift.   

Gode historier
Det første årsskriftet ble laget da Historielaget ble stiftet. Årsskriftet 1990/91 ble veldig godt mottatt på øya, og veldig mange beboere skaffet seg ei bok som inneholdt fantastiske historier fra Flekkerøy, mange fra veldig veldig langt tilbake i tid, og noen fra «før i tida» som noen sier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi håper dette årsskriftet også vil falle i smak. Det er personer innad i laget som har samlet sammen fine og interessante historier, både fra øya og ellers det øy-folk gjerne har opplevd i den store verden, sier leder Rolf Martinsen og styremedlem Roald Karlsen. 

Sistnevnte har også vært typograf, som det het før, eller gjerne grafiker i dag,  står bak produksjonen av boka.

152 sider er snekret sammen, og Karlsen begynte på arbeidet i september.

- Det er mye interessant og spennende lesning. Det er ei innholdsrik bok, sier Karlsen. 

Alt mulig
De tidligere bøkene har hentet opp historier som kan få folk til å trekke litt på smilebåndet, eller kanskje heller felt ei tåre eller flere hvis det har handlet om slekt eller venner som har gått bort etter tragiske hendelser. Akkurat det handler det litt om også i den nye boka. 

Bare for å nevne øy-gutten Per Terje Thorsens fortelling om den gang pappaen Kay den 1. november 1941 dro fra øya sammen med andre gutter over til Lindisfarne, 8-10 mil sør for Holy Island. En tur som satte tydelige spor, og som gjerne dras frem i fortellinger den dag i dag. I tillegg er det skrevet mange sider om alle de årene forsvaret holdt hus oppe på Høyfjellet, en flott historie med like fine bilder.

- Det holder, N247. Nå kan heller folk komme å kjøpe boka til søndag, smiler de to herrene fra historielaget.
Sist oppdatert 21.11.2020 klokken 14:17 av Nicolai Prebensen

Et knippe av årsskriftene fra Flekkerøy Historielag. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no