Helikopterpilot Trond Øvland instruerer de frivillige som skal inn og ta i mot utstyret som flys inn i skogene. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ny runde med oppgradering av av turstier og friluftsområder i bygda

  Nicolai Prebensen
  01. des. 2020
  18:43
21. juni 2018 bevilget kommunestyret i Søgne tre millioner kroner til oppgradering av turstier og veier, samt friområder og friluftsområder.


18. desember samme år startet oppgraderingen i Søgne-skogene. Siden har det blitt mange tunge løft med utstyr til oppgradering av stiene, gapahuker til turmålene og lange strekninger er det lagt (kloplagt) trevirke slik at det er mulig å gå tørrskodd over myrene på mange turstier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tirsdag ble det igjen sendt mye trevirke, en ny gapahuk, grus og bordbenker luftveien inn i skogen.

- Det er ufattelig hvor mye Arnfinn Håverstad har fått ut av de tre millionene han fikk ansvar for den gangen. Det går vel mot slutten på de pengene nå, men det er betydelige oppgraderinger som er gjort, og også i dag flys det mye inn til alle de frivillige som står og tar imot utstyret på flere steder inne i heiene, sier Bernt Emil Aamodt i Aamodt Bygg til N247. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Den første bordbenken på vei inn i Søgne-skogen tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Første bordbenken
Det var like før helikopteret fra Fonnafly Helifly letter med den første bordbenken fra et jorde like sørvest for Kjellandsheia på vei til Tvitjønn hvor Kalle Kimestad og Ole Johan Bueklev stod og ventet.

Denne tirsdagen hadde også Repstad Eiendom kastet seg med på helikopterløftene, og i følge Bueklev i selskapet ble det fløyet inn bord og benker i turområdet og til Svarteheia, plank til stier ved Kjellandsvannet og Uffortjønna og grus til ny sti ved Rombersheia. Rosinen i pølsen var gapahuk til Svarteheia, som er en gave fra Søgne og Greipstad Sparebank til kommunen. Den skal nå monteres av Aamodt Bygg AS

De frivillige på Rombersheia fikk også opp bordbenker og grus til opparbeidelse av stier. To nye kilometer med sti er nå grovryddet i en rundløype rundt Tvitjønn og Rombersheia.

I tillegg ble det sendt inn en liten container med utstyr til å få arbeidet gjort.

10 i arbeid
I alt var 10 personer i arbeid tirsdag, inkludert helikopterpilot Trond Øvland og lastemann Gøran Aaknes fra helikopterselskapet.

Pilot Trond Øvland og koordinator Bernt Emil Aamodt i Aamodt Bygg før løftene startet tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no