Lokalforeningene i Søgne, Songdalen og Kristiansand skal stå for testingen på havna i Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Røde Kors-mannskaper skal teste passasjerer på havneterminalen

  Nicolai Prebensen
  11. jan 2021
  19:08
Med støtte av lokalforeningene til Røde Kors i Søgne og Songdalen skal Kristiansand Røde Kors stå ansvarlige for å teste passasjerer fra Danmark på havneterminalen i Kristiansand.

Dette skjer allerede mandag kveld.

- Testasjonen etableres i et bygg innenfor tollsonen på havna, og Kristiansand kommune er svært glad for det gode samarbeidet med Kristiansand Røde Kors, skriver kommunen på hjemmesidene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Passasjerer som går til fots skal til dette bygget, og passasjerer som ankommer i bil skal parkere utenfor og får gode anvisninger på stedet.

Det er Røde Kors som skal bemanne teststasjonen. Det deles inn i ulike vaktlag, og på hver vakt vil også helsepersonell fra kommunen være til stede.

Røde Kors får tillit
- Dette gir en trygghet for passasjerene, og det er et flott ledd i samarbeidet mellom Røde Kors og Kristiansand kommune. Vi er glade for at kommunen ønsker å bruke oss, og gir oss tillit til å bemanne stasjonen, sier Alfred Georg Klausen, leder for beredskapsutvalget i Kristiansand Røde Kors. 

Klausen er glad for å ta i bruk hele Røde Kors som beredskapsorganisasjon i Kristiansand.

Etter hvert
- Lokalforeningene i Søgne og Songdalen kommer inn i denne tjenesten etter hvert. Vi startet opplæring før jul, men det ble satt på pause da de nye restriksjonene kom fra regjeringen. 

- Det er kun klokken 23.00 til 02.00 vi skal være til stede. Eventuelle anløp på dagtid skal kommunen selv ta seg av, sier Klausen til N247 mandag kveld.

Artikkelen ble først publisert på Kristiansand kommunes hjemmeside.
Sist oppdatert 12.01.2021 klokken 09:28 av Nicolai Prebensen

Testestasjonen på havna i Kristiansand gjenåpnes fra og med mandag kveld med mannskaper fra lokalforeningene i Røde Kors. (Foto: NTB Kommunikasjon)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no