Fire nye smittede i kommunen siste døgn. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Fire nye smittede siste døgn

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2021
  14:15
Fire nye smittede siste døgn og fire nye i karantene.

Smitteveien er kjent for alle fire smittetilfellene:
  • En er importsmitte fra utlandet. En er smittet nærkontakt og var alt i karantene 
  • En ny nærkontakt i forbindelse med smitteutbruddet på Bakgården Både Og er smittet. Dermed er totalt smittetall på 49 personer (26 som var tilstede og 23 nærkontakter)
  • En ny smittet gjest fra Bellini. Så langt er det påvist smitte hos åtte i forbindelse med Bellini
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Kristiansand kommune har bekreftet at det er sammenheng mellom utbruddene på Bakgården Både Og og på Bellini. Smittesporing innebærer blant annet å innhente detaljert informasjon om alt den smittede har gjort mens vedkommende var smitteførende for å finne fram til nærkontakter som kan ha blitt smittet. Begrunnelsen for ikke å gi ut mer detaljert informasjon om sammenhengen er at dette gir risiko for at smitteoverføringen kan bli knyttet til enkeltpersoner som gjenkjennes. Dette vil være brudd på personvernet. De som gir informasjon til smittesporerne skal være trygge på at ikke denne informasjonen urettmessig blir delt med befolkningen, skriver kommunen i sin daglige oppdatering om smittesituasjonen.

Totalt er 91 personer smittet i Kristiansand i januar. Mandag testet til sammen 482 personer seg på koronasenteret på Kløvertun. Så mange har kommunen aldri testet tidligere. 

Kommunen åpnet natt til tirsdag for testing på Kristiansand havn i forbindelse med fergeankomst. 

SSHF
Tirsdag morgen hadde sykehusene i Agder to pasienter innlagt med covid-19. Tre ansatte er satt i karantene. I alt har sykehusene gjennomført 115.077 prøver hvor 1.170 var positive. Antall prøver som er pågående er 1.549.

Helse Sør-Øst
Tirsdag morgen hadde Helse Sør-Østs sykehus 116 pasienter innlagt med bekreftet covid-19. Av disse var 26 pasienter innlagt på intensivavdelinger, hvorav 14 får respiratorbehandling.
Sist oppdatert 13.01.2021 klokken 08:35 av Nicolai Prebensen

Mandag testet til sammen 482 personer seg på koronasenteret på Kløvertun. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no