- Tirsdag 12. januar var 9.896 personer registrert som arbeidssøkere hos NAV Agder. Det er 357 flere enn i desember, skriver NAV i en pressemelding tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Arbeidsledigheten øker i Agder

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2021
  14:33
Tirsdag 12. januar var 9.896 personer registrert som arbeidssøkere hos NAV Agder. Det er 357 flere enn i desember.

6.038 personer er registrert som helt ledige hos NAV i Agder, ifølge foreløpige tall. Det utgjør fire prosent av arbeidsstyrken. Antall helt ledige har økt med 1.188 personer siden tall for desember ble publisert 18. desember i fjor. Samtidig har antall delvis ledige blitt redusert med med 786 og det er blitt 45 færre arbeidssøkere på tiltak i Agder. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det er normalt at mange delvis ledige ikke jobber i romjulen, og dermed går over til å være registrert som helt ledige. Det gjør at disse tallene må tolkes med noe varsomhet, og at det er større grunn til å fokusere på utviklingen i summen av antall arbeidssøkere.
Samlet utgjør alle registrerte arbeidssøkere registrert hos NAV Agder 6,6 prosent av arbeidsstyrken. I desember var denne andelen på prosent.

Yrkesgruppen reiseliv og transport øker mest med 181 flere helt og delvis ledige siden desember. Dette er også yrkesgruppen med flest registrerte arbeidssøkere hos NAV i Agder. Foruten yrkesgruppen reiseliv og transport, øker bygg og anlegg med 67 flere helt og delvis ledige.

Det er normalt at ledigheten går opp i januar, men økningen fra desember blir forsterket av mange permitteringer innen overnatting og serveringsvirksomheter som følge av smittevernstiltakene.

Pressemelding fra NAV-Agder

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no