Onsdag ble det igangsatt lysregulering på Lindebø, et heller sjeldent syn på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)

Et heller sjeldent syn på Flekkerøy

  Arild Hansen
  13. jan 2021
  13:04
Onsdag morgen ble det igangsatt lysregulering på Flekkerøy. Nærmere bestemt på Lindebø, på toppen av bakken der du svinger ned mot det gamle fergeleie. De røde, gule og grønne lysene vil blinke mot bilistene i rundt ei ukes tid.

Man må nok tilbake tre-fire år siden sist det var samme tiltak nede på Skåleviksletta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sjø-ledninger
Grunnen til at det er satt opp lysregulering, er at det skal graves i fylkesveien, og to sjø-ledninger skal legges fra Skylleviga og Geiderøya i Mæbø-fjorden. De føres videre til Kvennesviga i Lindebøskauen, og derfra igjen  pumpes det videre til byen.

Et stort leilighetskompleks skal som kjent bygges på Lindebø brygge. Utbyggere håper at alt skal stå klappet og klart innen en tiårs-periode. Men den planlagte marinaen og drivstoffstasjonen håper en av driverne, Per Eivind Vik, kan tas i bruk allerede i mai 2022.

- Går alt etter planen, satser vi på det. En drivstoffstasjon for både bil og båt på øya, er nok en etterlengtet greie. Og en marina på samme brygge håper vi vil falle i smak. Vi satser på å åpne i mai måned neste år, sier Per Eivind Vik til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lindebøkilen onsdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen).

Store forandringer
Øy-folk i litt grei alder som minnes den gang fergen gikk inn til Møvig fra tidlig morgen til frem mot midnatt, ser jo allerede nå de store forandringene som er blitt gjort der øyas midtpunkt var «før i tida». Her lå den største kolonialen, her var kafeen «Bageriet», og det var jo her nede ved vannkanten at folk gikk eller kjørte av og på fergen. På de mest travleste tider myldret det av folk, og bilkøene stod gjerne til langt oppe i bakken, eller inne på fylkesveien der du ser gravemaskinen i fullt arbeid i dag.

Per Eivind Vik er innehaver av marinaen og «tappestasjonen» som han håper kan åpne i mai neste år. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Arbeidene er i full gang i Lindebøkilen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no