Hans Petter Mjølund er leder i Vågsbygd Vel. N247 traff han i vindkastene og regnværet i Auglandsbukta torsdag formiddag. (Foto: Arild Hansen)

Vil gjøre Vågsbygd mye mer attraktiv

  Arild Hansen
  22. jan 2021
  13:33
«En by i bydelen». Det er stikkordene til Hans Petter Mjølund og en haug av medlemmer i Vågsbygd Vel når man snakker om de fremtidige planer for den store bydelen noen hundre meter vest for Kristiansand sentrum.
 
Eksploderte
- Det var firmaet «Vågsbygd Torv» som fremmet forslaget til oss forleden dag. Vi la dette ut på Facebook, og der har det nærmest eksplodert av innspill fra beboere i det siste. Veldig mange har mange ønsker på hjertet sitt, sier Hans Petter Mjølund som er leder i Vågsbygd Vel.

Firmaet «Vågsbygd Torv» er allerede langt på vei i gang med planene om å bygge et stort leilighetskompleks med blant annet næringslokaler, som skal ligge mellom bydelens kirke og i området opp mot der Amfi Vågsbygd hatt dørene åpne siden midten av 1970-tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Før i tida» lå liksom Vågsbygd litt utpå landet, som byfolk gjerne kalte det. I hvert fall for de som tilhørte gårdene i Ytre Vågsbygd. Men i årenes løp har det vært en enorm utbygging. De siste skuddene på en lang stamme handler blant annet om området i og rundt gode gamle Lumber. En av hjørnesteinsbedriftene i bydelen som i dag er gjort om til flere «små blokker» bestående av mange leiligheter. Også ute på Jaktodden er det blitt forandringer med mange leiligheter. Når man da vet at det i tillegg skal bli store utbygginger på Fiskåtangen, samt foran og bak Amfisenteret, snakker vi om en enorm utvikling.

- Vi går en spennende tid i møte her ute i bydelen, sier Mjølund.
 
Mange tusen
Per i dag har Vågsbygd mye å tilby sine noen og tyve tusen innbyggere. To store kirker (Vågsbygd og Voie), samt enkelte bedehus og andre trossamfunn. De kan tilby samfunnshus med blant annet svømmehall og bibliotek. Legekontor og fysioterapi finner du også litt spredd rundt i bydelen. De har Vågsbygdhallen, Karusshallen og Møvighallen, samt en del kunstgressbaner. Kanonmuseet ligger der tilgjengelig for både gjester og turfolk. I tillegg er det en del tusen innbyggere som har sin arbeidsplass her. 

Du har store bedrifter Glen Core (eller gamle Falconbridge, som ligger kloss ved innkjørselen til Vågsbygd), Henning Olsen, Elkem og så er det full aktivitet på det gamle verftet hos Øgrey Mekaniske Verksted på Andøya. Legger man til at det er mange dagligvarebutikker godt spredd rundt, ligger ordtaket «en by i bydelen» temmelig nær. Men det gjør også  ordtaket «mye vil ha mer».

Artikkelen fortsetter under bildet.
Hans Petter Mjølund er velforeningsleder i Vågsbygd vel. (Foto: Arild Hansen).

Mange ønsker
På vellets hjemmeside har det som nevnt haglet inn med meldinger og ønsker fra bygdas innbyggere. Her er det nær sagt alt «mellom himmel og jord» som blir nevnt. Marina, pub og restaurant. Konsert og tivoliplass. Flere parkeringsplasser og El-ladestasjoner, innvandrerbutikk, fiskebrygge med restaurant i Auglandsbukta. Enda flere trær med lekeapparat og sitteplasser i et åpent torv. Vi kunne ha fortsatt, men dette er bare noen av mange innslag som preger hjemmesiden deres i dag. Og flere kommer.

- Det var da veldig, Mjølund?

- Joda. Folk har vært veldig engasjerte i de siste døgnene. De er opptatt av bydelen de bor i, og det varmer veldig. Vi har jo et flott senter fra før av. Men vi ønsker oss mer. Ja, såpass at beboerne ikke behøver å reise til byen eller Sørlandssenteret for å gjøre sine innkjøp. Nå spiller vi dette over til byens politikere, så ser de hva som er behovet og hva folk ønsker seg i Vågsbygd, sier Hans Petter Mjølund når N247 treffer han i vindkastene og regnværet som har preget landsdelen og landet forøvrig det siste døgnet.

Vågsbygd sett fra lufta. (Foto: Havstad112/Wikipedia)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no