Atle Kristensen og Jens Magne Østermann prøvegår isen på aktivitetsanlegget ved Nygård skole tirsdag ettermiddag, uten skøyter. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nå blir det isbaner

  Nicolai Prebensen
  26. jan 2021
  15:03
Jeg hadde så lyst å få til en trygg og god skøytebane for barna i Søgne og så det var meldt en god lang kuldeperiode uten nedbør. Jeg kontaktet kommunen og parkvesenet mandag og de var positive, men sa vi måtte ordne alt selv, skriver Kristine Løite i en melding til N247 tirsdag ettermiddag.

Hun skriver videre at rektor Børre Nedrejord Rakstang umiddelbart responderte positivt og dermed var det kort vei til telefonen og en samtale med KBR Søgne og Songdalens mannskaper. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- De var også umiddelbart positive og har allerede satt i gang sprøyting av banen, den lille, ved Langenes skole, fortsetter Løite og legger til at både brannvesen og kommunen skal ha «kred» for positiviteten.

Sprøytet
Stasjonssjef Jarle Danielsen sier til N247 at de har vært og sprøytet banen der ute én gang, og vil fortsette til det er en god is over kunstgresset.

- Det vil ta litt tid på grunn av gresset, men det skal vi få til, sier han.

Ved nærmere undersøkelser viser det seg at også idrettsetaten i kommunen har kastet seg rundt og tirsdag ettermiddag var flere ansatte i sving med å sprøyte isbane på det nye aktivitetsanlegget ved Nygård skole, men der fikk de en liten utfordring.

Ventilsprekk
- Det sprakk en ventil da en sjåfør, med tillatelse fra oss, kjørte over slangen. Det førte til at ventilen sprakk og vannet stod til værs. Da var det bare å stenge av og noen husstander langs Hølleveien var derfor uten vann i en periode.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jens Magne Østermann i kummen ved aktivitetsparken for å reparere den ødelagte ventilen slik at vanningen av isbanen kunne fortsette og noen husstander igjen fikk vann til boligene. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Snart klare
- Is blir det uansett, og allerede nå er banen så og si klar til å gå på. Vi skal sprøyte mer vann etterhvert, vi må bare få ordnet denne ventilen først, sier Jens Magne Østermann i enheten.

Tirsdag hadde han med seg Atle Kristensen fra Høllen og John Robin Andersen fra Lohne, begge i samme etat.

Også Flekkerøy og Vardåsen
- Dette er ikke bare i Søgne det lages isbaner nå. Også på idrettsanlegget på Flekkerøy, og på Vardåsen skole holder våre folk på nå, sier Kristensen til N247.

Dermed er noen svært sikre isbaner i ferd med å bli klare til bruk for alle skøyteglade.
Sist oppdatert 26.01.2021 klokken 16:18 av Nicolai Prebensen

Det ble litt vannsøl da ventilen sprakk og utsatte sprøytingen av isbanen noe. Noen husstander var også uten vann i en periode. Jens Magne Østermann i idrettsetaten i kommunen er her i ferd med å skifte ut den ødelagte ventilen med en ny. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det er på den asfalterte delen av aktivitetsparken ved Nygård skole som blir til isbane. Her er det John Robin Andersen og Jens Magne Østermann i idrettsenheten i kommunen som forbereder sprøytingen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no