- Vi ber nærkontaktenes husstandsmedlemmer holde seg hjemme til nærkontakten har fått negativt svar på den første prøven, sier assisterende kommuneoverlege Pricilla Hilton. (Foto: Kristiansand kommune)

Kommunen innfører ventekarantene

  Nicolai Prebensen
  04. mars 2021
  17:57
Kristiansand kommune har fra mandag 1. mars innført såkalt ventekarantene. Dette er en karantene for medlemmer av husstanden til en som er nærkontakt til en smittet.
  • Hvis du er nærkontakt til en som er smittet, skal alle i din husstand også i karantene
  • De andre i din husstand skal være i karantene til du har fått første negative prøvesvar
  • Dette gjelder altså bare husstanden, de som nærkontakten bor sammen med
- Ventekarantene skal hindre mulig videre smitte fra disse husstandsmedlemmene i tilfelle nærkontakten allerede har smittet dem, sier assisterende kommuneoverlege Pricilla Hilton.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Anbefalt
Det er anbefalt fra FHI å innføre denne karantenen i store og uoversiktlige utbrudd, eller der det er påvist engelsk eller sørafrikansk virusvariant.

- Vi ber nærkontaktenes husstandsmedlemmer holde seg hjemme til nærkontakten har fått negativt svar på den første prøven, sier Hilton.

Dette er en nærkontakt. (Lenke til Kristiansand kommunes hjemmeside).

Dermed skal personer som bor sammen med en person som er definert som nærkontakt, være i ventekarantene til første prøvesvar har kommet negativt.

Uoversiktlige utbrudd
Årsaken til at ventekarantene innføres at vi har store uoversiktlige utbrudd der flere smittede har ukjent smittevei. Ventekarantene innebærer at flere enn før må i karantene. 

Personer dette gjelder får informasjon om hva ventekarantene innebærer. Den enkelte får også informasjon om hvordan de skal forholde seg i samtalen med kommunens smittesporere.

Artikkelen ble først publisert på kommunens hjemmesider.
Sist oppdatert 04.03.2021 klokken 17:58 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no