Påskeaften delte Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps ut påskeegg til barna i skiløypene på Hovden.  (Foto: Agder RKHK)

«Påsken er ved veis ende»

  Administrator
  06. apr 2021
  09:35
Av Monica Hattrem-Berge, fagleder Info Hjelpekorps Vest-Agder RKH (Påskeinfoansvarlig for hjelpekorpsene i Agder, både aust og vest).

Skadestatistikk
Det har vært høy utfart og mangle skiturister i fjellet, spesielt de dagene med mest sol. 

Rent statistisk, sammenlignet med tidligere år, har det vært ei relativt rolig påske for Røde Kors med tanke på antall skader. Hjelpekorpsene i Agder har behandlet 50 skader i løpet av påsken, fordelt på skistedene; Bortelid, Brokke, Hovden, Ljosland og Høgås. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det har likevel vært hektisk for våre frivillige til tider. Vi har vært færre mannskap enn normalt på hyttene grunnet korona, og de fleste skadene samlet seg til skjærtorsdag, langfredag og påskeaften, som var de dagene med desidert finest vær. 

Det kan virke som at mange har reist hjem fra fjellet tidligere enn vanlig i år. Kanskje grunnet den sterke vinden som var, søndag og mandag. 

Påskeegg til barna
Påskeaften delte Kristiansand Røde Kors Hjelpekorps ut påskeegg til barna i skiløypene på Hovden.

Tross lite snø var det flere glade skigåere ute i solen, og fornøyde barn fikk med seg et påskeegg fra Røde Kors, som grunnet hensyn til smittevern ikke kunne ha sin tradisjonelle suppestasjon ved Juvet. 

Skredøvelse på Ljosland
Mandal Røde Kors Hjelpekorps benyttet anledningen til å kjøre en skredøvelse en av kveldene i påsken. En viktig del av beredskapen er å øve. Øve, øve, øve. Vi øver regelmessig, både på førstehjelp, søk og redning. Ved søk i et skred er det mange faktorer å ta hensyn til, det er viktig at hvert enkelt mannskap holder sin kunnskap vedlike, samt at man øver sammen slik at vi er trygge på både utstyr og hverandre. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Monica Hattrem-Berge (innfelt) er informasjonsansvarlig for hjelpekorpsene i Agder. (Foto: Agder RKHK).

Snøsmelting og åpne elver
Snøen har smeltet fort mange steder i landet denne påsken. Kombinert med nedbør har det ført til høy vannføring i fjellet, mange åpne elver, og bråstopp på skisporet enkelte steder.

Rogaland Røde Kors hadde en større redningsaksjon for å hjelpe ut to skigåere som ble værfast i fjellet da de ikke kom seg over elven. 

Ut på tur, uavhengig av et noe glatt underlag
På Høgås var det et noe glinsende skiføre på påskens siste dag. Det stoppet likevel ikke ivrige skigåere fra å ta seg en siste skitur denne påsken. Tross holkeføre var det ingen skader å melde om, heldigvis. 

Alt i alt
Alt i alt en flott påskehøytid. Røde Kors opplever at folk flest er flinke til å ta hensyn til vær og værvarsel, ha med seg riktig utstyr på tur og at det i stor grad blir tatt hensyn til koronarestriksjonene.

Snøen har smeltet fort mange steder i landet denne påsken. Kombinert med nedbør har det ført til høy vannføring i fjellet, mange åpne elver, og bråstopp på skisporet enkelte plasser som her fra Brokke. (Foto: Agder RKHK)

Mandal Røde Kors Hjelpekorps benyttet anledningen til å kjøre en skredøvelse en av kveldene i påsken. (Foto: Agder RKHK)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no