Båttoget i Torvefjorden 17. mai 2020. Flere tusen båtfolk deltok under paraden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Lite som tyder på normal feiring

  Jon Aamodt
  06. apr 2021
  16:18
Med nasjonaldagen på kalenderen om kun litt over en måneds tid, og signaler om at det heller ikke dette året vil være forsvarlig med store folkeansamlinger under 17. mai-feiringen, ser N247 på hva som er status for planlegging i de tidligere kommunesentrene Nodeland og Tangvall. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Songdalen
I Songdalen er programmet foreløpig ikke endelig landet. Det arbeides med alternative løsninger alt etter hvilke nasjonale og lokale retningslinjer som vil være gjeldende når nasjonaldagen skal markeres. 

- I dag er det lite som tyder på at vi kan ha en «normal» feiring 17. mai, og vi ser derfor på ulike alternativ. Vi skal uansett få til en form for lokal feiring, og vi kommer til å presentere et program så snart dette lar seg gjøre, sier leder av komiteen, Tor Marius Markussen (bildet) til N247. 

Blant tiltakene han håper å få på plass er skolekorpsets opptreden utenfor Songdalstunet, kanskje det også blir mulig å få til et 17. mai-tog i miniatyr med kun deltagelse av de minste barna, padlekortesje i Songdalselva og markering ved krigsminnesmerket i Greipstad. 

- I tillegg håper komiteen at store og små i bygda blir med på en dugnad for å skape en skikkelig god nasjonaldagsfeiring med norske flagg og nasjonalsang i nærområdet der de bor. Komiteen jobber nå videre med planer og ser hva som blir mulig å få til. Vårt høyeste ønske og prioritet er at barn og unge får en så fin feiring som mulig, sier Markussen. 

Søgne
Den lokale komiteen i Søgne skal ha et digitalt møte om årets 17. mai-feiring tirsdag kveld. Leder av den lokale 17. mai-komiteen i Søgne, Elisabeth Thomassen, har tidligere uttalt til N247 at med fortsatt strenge restriksjoner vil programmet frem til klokken 12.00 trolig blir omtrent som i fjor. Det betyr revelje til lands og til vanns rundt omkring i Søgne, utført av Søgne skolekorps og Søgne musikkorps. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne musikkorps på Høllebrygga 17. mai 2020. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Videre program for dagen er så langt ikke fastlagt, men etter det N247 erfarer vil fjorårets suksess med båtkortesje være et sterkt argument for å gjenta denne, men da muligens med noen endringer. Et alternativ som vurderes skal være at kortesjer fra øst og vest møtes til en felles avslutning ved Høllen. Komiteen har videre fokus på løsninger, gjerne digitale, som til en viss grad kan erstatte frivillighetens bortfall av inntekter ved kiosksalg. Dette er ting vi trolig vil vite mer om når tirsdagens digitale møte et gjennomført. 

Endelig program både for Søgne og Songdalen vil bli gjort tilgjengelig her på N247 så snart disse er klare. 

Bildet under: Tempo klubben «Helst Jonas» under båttoget fra Trysnes til Langenes 17. mai 2020. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).
Sist oppdatert 06.04.2021 klokken 17:11 av Nicolai Prebensen

Søgne skolekorps på Høllebrygga tidlig om morgenen 17. mai 2020. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no