Her går kloa inn i taket på det gamle verkstedet i Vraget. (Foto: Arild Hansen)

Her settes kloa i det gamle verkstedet på «Slippen» i Vraget

  Arild Hansen
  07. apr 2021
  12:05
Onsdag klokken 07.15 ble kloa satt i taket i det eldgamle verkstedbygget til Axelsen & Olsen i Vragesløyfen på Flekkerøy. I neste uke skal det gamle Bøderiet rives, og det gjøres klart for et stort og flott kompleks med 19 leiligheter, hvor samtlige allerede er solgt.
 
Inn i historien
- Vi regner med å jobbe her i rundt to måneder. Først skal dette gamle verkstedet som tilhører den gamle «Slippen» bort. Så går det slag i slag utover våren, sier Tonny Kleiv som er anleggsleder i Oslo-bedriften Norsk Saneringsservice, som skal utføre arbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Axelsen & Olsen begynte i følge historien så smått sin første virksomhet nede i Vraget så langt tilbake som til etter første verdenskrig. Da snakker vi om rundt 100 år. Mennene som jobbet der drev med nesten alt det som tenkes kan, og hjalp øyfolket med det aller nødvendigste. De brøytet snø, bygde hus, og de reparerte ting som folk ellers ikke fikset selv. Her ute ved vannkanten i Mæbøfjorden ble både små og litt større båter trukket opp på slippen, enten for reparering eller vedlikehold.

Nå skal alle bygningene bort. Et kjent og kjært bedriftsnavn på Flekkerøy er en saga blott. Men selv om navnet ikke lenger henger igjen i de gamle veggene, har Axelsen & Olsen-klisjeen garantert skrevet seg inn i historien om Flekkerøy.
 
Mye asbest
- De gamle bygningene måtte først klargjøres før rivning. Rundt 20 tonn med asbest ble kjørt bort til et godkjent mottak. Nå er alt rengjort og klart for å fjernes, sier Tonny Kleiv.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik blir leilighetskomplekset i Vraget på Flekkerøy. Alle leilighetene ble solgt svært raskt. (Illustrasjon: Sivilarkitekt Jan Erik Løvdahl og Wehus 3D design).

- Nå skal vi gjøre ferdig leilighetskomplekset i Vraget først. Så om gode to år skal det stå ferdig, sier Frode Stokkeland hos Øygruppen AS, som er utbygger i Vragesløyfen.

Etter hvert skal det også gjøres noe med veien i bunnen av bakken der du kjører inn ved Flekkerøy Bo og Servicesenter . Der er det veldig smalt og knapt plass til en bil av litt størrelse.

- Her skal det sprenges, og legges et fortau, avslutter Stokkeland.

Telemarkingene Tonny Kleiv (t.v.) som er anleggsleder, og Asle Smylingås er klar til dagens rivningsarbeid. (Foto: Arild Hansen)

Slik ser det gamle Bøderiet ut i dag, bare noen dager før det skal rives. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no