Kulturkonsulent Vilde Matzow i Galleri Fjøset der årets sommerutstilling er klargjort til åpningen søndag 4. juli. (Foto: Jon Aamodt)

- Litt mer fart på huset nå

  Jon Aamodt
  02. juli 2021
  10:14
Etter en lang periode med ingen eller sterkt reduserte aktiviteter åpner kultursenteret på Søgne gamle prestegård opp igjen for flere utstillinger og konserter denne sommeren. 

- Endelig har vi lov til å åpne igjen, og søndag har vi utstillingsåpning utendørs i Amfiet. Årets sommerutstilling er med tre kometer i norsk samtidskunst, Lars Morell, Espen Dietrichson og Marie Buskov sier kulturkonsulent Vilde Matzow til N247 om utstillingen som er et samarbeid mellom Søgne gamle prestegård og Søgne Kunstlag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det har vært et spesielt år, ikke minst for kulturen med nedstenging over alt. Se bare på Oslo der museer har vært stengt i flere måneder. Derfor er det veldig bra at vi nå kan komme i gang igjen, og årets sommerutstilling representerer kunst innen flere ulike uttrykksformer, sier Matzow. 

- Lars Morell kommer opprinnelig fra Søgne, men bor og arbeider for tiden i Oslo, hvor han gjør det svært godt og stiller ut ved flere av hovedstadens mest spennende gallerier. 

Marie Buskov har gjort flere offentlige kunstprosjekter, noen i samarbeid med Espen Dietrichson. Hennes arbeider finnes blant annet i samlinger som Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Sørlandets Kunstmuseum. Espen Dietrichson har tidligere hatt separatutstillinger ved Haugar Vestfold Kunstmuseum og Bomuldsfabriken Kunsthall. Morell og Dietrichson er for tiden aktuelle med verk i gruppeutstillingen As far as my Eyes can Sea - The Expedition Exhibition på Bomuldsfabriken, tilføyer hun. 

Søndag åpner også Søgnedesign sin sommerutstilling på prestegården, i år med 32 utstillere. 

Død, Svele og Hardingfele
Den 8.juli 2021 kommer Død, Svele og Hardingfele til Søgne Gamle Prestegård for å fortelle om stedets historie og det beryktede gjenferdet Den Blå Damen. Dette er en podcast om virkelighetskrim og det overnaturlige i Norge.

- Podcastens verter, Maria Elise Thorkildsen og Sarah Holbrook, tar deg med på en reise gjennom vårt langstrakte land og forteller historier om mord og spøkelser fra hvert fylke. Podcasten har en humoristisk vinkling, men tar samtidig temaene på alvor, siden historiene som fortelles er svært alvorlige og ofte grusomme, må stemningen iblant brytes opp av småprat og vitsing for at lytteren (og vertene) ikke skal gå helt i kjelleren, eller bli altfor redde, forteller Matzow om forestillingen hun beskriver som humor blandet med spenning.

Om det blir servert svele i løpet av kvelden sier Matzow at det håper hun virkelig.

Kultursøndager med litt forskjellig
Matzow forteller videre at kultursenteret nå utvider sine åpningstider igjen og fremhever torsdag og søndag som dagene med flest innlagte aktiviteter. 

- Søndag starter vi opp igjen med Kultursøndager med et eget åpningsprogram. Videre i juli har vi en søndag med program spesielt for barn og unge og en søndag med kunstnermarked, sier Matzow.

Konserter i sommer
Selv med fortsatt noen antallsbegrensninger skal det gjennomføres flere konserter på prestegården denne sommeren og vi nevner Gildas Le Pape og Magne Føreland som holder gratiskonsert 25. juli. The Bjorvands spiller Beatles for barn og familier 1. august, mens de to kanskje største trekkplastrene er Valkyriens All Stars som spiller i Amfiet 15. juli og duoen Jan Eggum og Halvdan Sivertsen som opptrer samme sted 29. juli. 

- Det blir en blanding av noen store artister og noen ikke fullt så kjente, men vi håper uansett på suksess og at folk igjen kommer for å oppleve kultur her på prestegården, sier Vilde Matzow til N247. 
Sist oppdatert 02.07.2021 klokken 10:14 av Nicolai Prebensen

- Det blir kultursøndager og flere konserter i Amfiet nå som vi har åpnet igjen, sier kulturkonsulent ved Søgne gamle prestegård, Vilde Matzow. (Foto: Jon Aamodt)

Espen Dietrichson jobber med bygningene som var de skulpturer, der vegger og tak er løsrevet og svever ut i billedflaten. I to av silketrykkene har han brukt en bygning det er lett å dra kjensel på – nemlig Y-blokka av arkitekt Erling Viksjø. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no