Bill.mrk.: Dyktig spiss ønskes til Fløy

Publisert

Tross fin fremgang fra tidligere kamper, Fløy måtte igjen avgi poeng. Denne gang mot Levanger som reiste hjem til Trøndelag med en 3-2-seier i kofferten. Og nå jakter klubben en spiss. Det trengs, så til de grader.

Åpnet best
Med tapet på Arkicon Arena i Lindebøskauen søndag, ligger de blå og hvite i sumpen men fattige to poeng, etter to tap og to uavgjorte etter fire serierunder.
De blå fra øya åpnet best, og presset Levanger over på defensiven. Godt forsvarsspill, kombinert med flotte detaljer fremover, fikk trønderne ut på gyngende grunn. Og da var det like greit at Thomas Nygaard fikk lov å stange øyguttene i ledelsen etter ti minutter. Og det kunne like godt blitt enda ei blemme da en opplagt Mathias Grundetjern misset et skudd alene med keeper.
Etter at gjestene headet inn 1-1 (Arne Gunnes), jevnet spillet seg litt ut. Det var likevel Fløy som yppet seg mest, og da Mathias Grundetjern sendte i vei et velplassert skudd fra litt skrå vinkel inne i boksen, i keepers lengste hjørne, trodde mange at dette skulle bli Fløys dag.

Reddet straffe
Etter pausen ble det spillemessig noe jevnere. Fløy skulle på død og liv bruke høyresiden i store perioder, og det ble nokså enkelt for trønderne å demme opp for det som kom av angrep. Hvis man da ser bort fra enkelte frispark og cornere.
Det ble 2-2 etter at et frispark gikk over hele muren, og ramlet ned på vrista til Sander Munkeby Sundnes som styrte ballen i mål.
Straffe
Snaue kvarteret før slutt, ble det dømt straffe mot hjemmelaget. Det brydde ikke Fløys sisteskanse Ante Knezovic seg så mye om. Han kastet seg bare elegant til venstre, og slo ballen bort.
Seks minutter senere kom avgjørelsen. Fløy misset på midtbanen, og i angrepet som fulgte oppstod det klabb og babb tett ved målstreken. Der var tåa til han som misset på straffen (Gunnes) lengst, og han fikk pirket ballen over streken. Dermed stod det 2-3, i en kamp Fløy burde ha tatt med seg i hvert fall ett poeng inn i garderoben.

En spiss
Etter at Lasse Sigurdsen ble langtidsskadd i kampen borte mot Nardo, står klubben nesten kliss naken når det gjelder angripere. Kristian Strømland Lien, som kom fra Start, blir alt for alene helt fremme, og han «lukter» ikke mål nok. Å stå der inne i boksen og vente på ei høy pole, er heller ingen enkel sak mot overivrige og spillesugne forsvarere. Det Fløy kanskje kunne gjøre lurt i, er å slå mer 45, som det kalles; at kantspiller slår ut i feltet fra dødlinjen i stedet for å skulle tre ballen forbi både keeper og «en haug» av forsvars- og angrepsspillere som gjerne befinner seg i samme «mølja» tett på mål. Noe som i tillegg sjeldent gir scoringer.

Personlige feil
- Nå rammes vi av personlige feil i dag. At vi trenger en spiller på topp, vet vi, sa Fløys sportslige leder Vidar Røsstad etter det sure tapet.
- Jeg syntes vi har fremgang spillemessig, og vi burde hatt poeng. Vi kjørte veldig på i starten, og kunne ledet mer enn med det ene målet. Nå er det bare å fortsette å vise mye av de taktene vi viste i dag i store perioder, for så å hente poeng mot Odd 2 borte allerede til torsdag, sa Fløy-trener Vebjørn Urdal til N247 etter kampen.
Og da må nok Fløy klare seg uten midtstopper Bjørnar Hove etter at han tråkket over før pause.
Sist oppdatert 04.07.2021 klokken 16:55 av Nicolai Prebensen
Rett før ballen havner på hodet til Fløys Thomas Nygaard (t.h.) i blå drakt), og sender Fløy i ledelsen 1-0. (Foto: Arild Hansen)
En slagen Fløy-gjeng etter å ha tapt 3-2 på hjemmebane søndag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)