Meteorologene melder godvær under sjekteracet 2021. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Lover godvær under sjekteracet

  Nicolai Prebensen
  06. juli 2021
  17:01
Sjekteracet 2021 nærmer seg, og meteorologene er fremdeles overbevist om at godværet kommer og lover strålende sol, lite vind og en temperatur rundt 20 grader førstkommende lørdag.


Som kjent blir årets race, på grunn av pandemien, en god del avdempet i forhold til tidligere år, men som en deltaker fortalte til N247 nylig; - Vi kan kose oss ombord i båtene. Gøy er det uansett, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Daglig leder ved Trysnes Brygge, Ralf Georg Olsen har tatt på seg spanderbuksene i år igjen, og årets pokaler er om mulig enda større enn tidligere år. Vinnere blir kåret i flere klasser, blant annet raskeste båter, basert på antall sylindre, flotteste utsmykning, beste lyd og beste «landkjenning» med flere.

Også i år har han et hemmelig våpen på lur.
 
- I tillegg har jeg fylt på en god del liter nitroglyserin i tankene på marinaen, så jeg vil anbefale å fylle tanken før løpet akkurat her, sier han med et lurt smil.

Brevduer
Det understrekes at også årets jury er helt uangripelig, nesten. Velger noen av deltakerne likevel å klage på juryens/dommernes avgjørelser, skal klagen sendes skriftlig i fem eksemplarer, med brevduer, til en postboksadresse på Svalbard som oppgis etter målgang.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Trysnes Brygge Sjekterace starter klokken 14.00 lørdag 10. juli. Registrering fra klokken 12.00. Her fra en tidligere start. (Foto: Nicolai Prebensen).

Selve pollen inne på Trysnes Brygge blir reservert for trebåtene, alle andre må fortøye i anlegget som ligger utenfor restauranten. 

- Det er noe begrenset parkering for biler i området, men er du tidlig ute får du plass, og litt lengre unna brygga er det også mange plasser å parkere, sier Olsen til N247.


Husk at registrering av båter er fra klokken 12.00. Flere oppdateringer kommer. 

Programmet for sjekteracet finner du her

Bildet er fra forberedelsene til starten 2020, også den gang i strålende sommervær. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no