Regattasjef Ralf Georg Olsen med fjorårets pokal. I år kan det virke som om pokalene er enda større. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Regattasjefen: - Vi satser på at det skal bli en stor opplevelse å være deltager eller tilskuer til sjekteracet også i år

  Administrator
  09. juli 2021
  16:45
Av sjekteracets regattasjef, Ralf Georg Olsen

Sjekteracet nærmer seg med stormskritt, og værgudene ser ut til å ha bestemt seg for at vi skal få en fantastisk arrangementsdag i morgen lørdag, med temperaturer rundt 20 grader.

Det er allerede god gang på båter som ankommer havna på Trysnes Brygge for å sikre seg plass i gjestehavnen i forkant av arrangementet. Dette ser lovende ut, og vi satser på at det skal bli en stor opplevelse å være deltager eller tilskuer til sjekteracet også i år.


Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Morten Klungland og Svein Erik Aamodt kjører følgebåtene foran og bak feltet gjennom hele løypa, og vil være der å bistå om noen trenger assistanse underveis.

Havnesjefen er også i år som tidligere, mannen som har ansvaret for at havnen på Trysnes fungerer optimalt under avviklingen av arrangementet. Han er følgelig mannen du kan henvende deg til i forbindelse med liggeplass til båt eller andre ting som naturlig hører inn under en havnesjef. Svein Eikeland treffes på telefon  916 92 340.

Dommere
Våre høyt kvalifiserte dommere som har det ærefulle oppdraget med å vurdere båtene innenfor de forskjellige kategoriene, og som skal avgjøre hvem som skal tildeles pokal innenfor de forskjellige disipliner er følgende:
  • Svein Walvick. Én av Norges mest anerkjente trebåtbyggere fra Mandal
  • Camilla Arnesen. Kunstnerisk og ekstremt kreativ dame fra Søgne, oppvokst med og har en genuin interesse  for trebåter
  • Karl W. Strandvik. Genuint interessert i den norske kystkulturen og trebåter i særdeleshet
Spillemann er på plass allerede fredag kveld på restauranten, og vi håper dette også bidrar til å gi en fin ramme rundt arrangementet som går av stabelen denne helgen

Artikkelen fortsetter under bildet.
Havnesjef Svein Eikeland under Trysnes Brygge Sjekteracet er på plass også i år. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Dere som ikke har båt egnet for selve racet håper vi å se som tilskuere rundt løypa og  eller på land på Trysnes Brygge.

Programmet lørdag 10. juli:
  • Registrering av deltakende båter fra klokka 12.00, se etter N247s strandflagg
  • Klokken 13.00 - 13.30 har juryen gjennomgang av båtene som deltar
  • Klokken 14.00, start med samme runde som de to foregående årene
  • Klokken 14.30 - 15.00, de raskeste båtene raser over målstreken 
  • Cirka klokken 16.30, premieutdeling avhengig av at de fleste båtene har kommet i mål

Årets sjekterace starter klokken 14.00 lørdag fra Trysnes Brygge. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Løypa sjektene kjører fra klokken 14.00 lørdag. (Foto: Kystverket/N247)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no