Jon Einar Onarheim med mannskap fikk årets pokal for beste utsmykking. (Foto: Jon Aamodt)

Ikke raskest, hentet likevel to pokaler

  Jon Aamodt
  11. juli 2021
  13:35
I strålende sørlandsvær hvor tankene rett som det var vandret til destinasjoner på helt andre breddegrader enn Søgne-skjærgården, fikk deltakere og publikum igjen oppleve et skjekterace med stor underholdningsverdi. Ikke minst takket være fantasifulle deltakere med et utvalg kostymer og skjekter og andre båttyper mer eller mindre rigget for formålet.

Mens enkelte farkoster hadde det travelt med å komme til mål, var andre mer opptatt av å gjøre seg bemerket med stil og sjarm. Årets jury hadde ikke noen enkel oppgave med å kåre vinnere i alle de ni ulike klassene, men etter et iherdig observasjonsarbeid før og under racet og en nitidig gjennomgang av alle observasjoner på bakrommet, ble de ni store pokalene delt ut til åtte verdige vinnere. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

To pokaler til samme båt
Når det ble åtte vinnere og ikke ni skyldes det helt enkelt at start nummer seks med Jan Erik Hadeland (bildet) som skipper likegodt sikret seg to pokaler. Først ble skipper og mannskap tildelt pokal for beste sjømannskap. Når samme båt umiddelbart etter ble tildelt pokal for beste landkjenning er det kanskje ikke til å undres over at arrangementets speaker undret seg noe over denne kombinasjonen. 

Raskest
Hele tre deltakere fikk pokal for dagens raskeste båter. Karl Helge Seyffarth for båt med ensylindret motor, Rune Mykkeltoft for båt med tosylindret motor og Erik Tord Seyffarth for båt med tre eller flere sylindere.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Erik Seyffarth med sitt mannskap var først til mål i årets sjekterace og fikk pokalen for raskeste båt med tre eller flere sylindere. (Foto: Jon Aamodt).

Vinnerbåten på vei mot mål lørdag ettermiddag (Foto: Jon Aamodt) 

Flere pokaler
Pokal for beste lyd ble av juryen tildelt Alexander Bisseth, mens Jon Einar Onarheim med mannskap fikk pokal for beste utsmykking. 

Pokal for beste start måtte juryen i år droppe etter det som best kan betegnes som «litt uregelmessigheter» fra et større antall båter. Som erstatning ble Jørgen Severinsen med mannskap tildelt pokal for best utkledde. 

Som en bekreftelse på at det viktigste ikke er å vinne, men å delta, vanker det også pokal til siste båt over målstreken. I år var det Lars Berge som kunne ta denne pokalen med seg hjem. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 12.07.2021 klokken 08:53 av Jon Aamodt

Årets jury med Harald Trysnes, Svein Walvick, og Camilla Arnesen. (Foto: Jon Aamodt)

Nok et skjekterace er gjennomført til stor glede for deltakere og publikum ves Trysnes Brygge lørdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no