Visesangeren Jan Eggum kommer til HaugenParken i Songdalen torsdag 26. august. (Foto: Jarle H. Moen)

Jan Eggum til HaugenParken 26. august

  Nicolai Prebensen
  11. juli 2021
  16:14
- Jeg er dritt lei hvert år, men jøss så gøy det er likevel, sa Otto Eriksen til N247 i 2018. 

Ved hjelp av mange frivillige, blant andre Lions i Songdalen og Songdalen Røde Kors, er han primus motor bak gratiskonsertene gjennom mange år.

Hemmelighetsfull
- Det er mye arbeid, men vi gir oss ikke med årets konsert. Det er så mange velvillige selskaper og enkeltpersoner som støtter HaugenParkens venner, så vi går på med liv og lyst neste år også, sa Eriksen etter konserten med Bjørn Eidsvåg i 2018. 

Han har også et par ganger gitt utrykk for at «årets konsert er den siste».

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Dette vet vi at ikke er riktig, og i år har han fått Jan Eggum til scenen i Haugenparken 26. august. Denne konserten er selvsagt også gratis.

- Han var enkel å be, så dette har vært en lek. Eggum spiller akustisk, og jeg kan love at dette er en artist full av vakker musikk og mye humør. Det vil også komme noen lokale artister, sier Eriksen til N247 søndag ettermiddag.

Publikum
Per i dag aner han ikke hvor mange publikummere som kan komme innenfor «dørene» i parken.

- Dette må vi komme tilbake til. Vi vet jo ikke hvordan smittesituasjonen er om cirka halvannen måned til, så vi kommer tilbake til dette nærmere konsertdagen, sier Eriksen videre.

I biografien til Jan Eggum, skrevet på Stageways hjemmesider, står det om artisten:

«Det sies at Jan Eggum gir melankolien et ansikt, og om noen skal bryte ned den myten må det være Jan Eggum selv. Eggum er dreven i møtet med publikum, vet hva de vil ha og maler skarpe og vare betraktninger om moderne mennesker på jakt etter noe å holde fast i. 

På scenen oser han en humor, varme og livserfaring som de fleste av oss bare kan oppleve på nettopp Jan Eggum konsert. Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum er kjent for å være en munter melankoliker. 

Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsakelig om spenningen mellom personer. Musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Jan Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene.»

Otto Eriksen (t.h.) har igjen fått tak i en stor artist til konsert i HaugenParken. Her er det Svein Frustøl som hjelper til med riggingen til konserten med D.D.E. i 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no