Berit Knutsen Thorsland henger opp en av de seks hengekøyene som er klare til bruk. - Det eneste du trenger å ta med er mat og sovepose, sier hun. (Foto: Roar Tolfsen)

Tilbyr eventyrlig naturopplevelse på egen holme og i tretoppene

  Nicolai Prebensen
  14. juli 2021
  16:58
- Trobbevann er et flott sted og tilhører Greipstad gård. Der kan du kan oppleve ørn, musvåk, villsau, et godt fiske og ikke minst travle bevere på «jobb», sier Berit Knutsen Thorsland til N247 onsdag.

Hun er grunneier og gründer som er i gang med å bygge opplevelser og tretopphytter på eiendommen. Det siste er de første i Kristiansand kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da hun forstod at tretopphyttene ikke rakk å bli ferdige denne sommeren kastet hun seg rundt og kjøpte inn seks hengekøyer med tak samt innsektsnett og monterte dem opp på en holme i vannet.

- I tillegg har holmen en gapahuk, toalett og bålpanne. Ønsker du deg en flott overnatting med venner eller familien ute i det fri er det eneste du trenger å ta med deg mat og drikke, sier hun videre.

Greipstad gård ligger like ved Grepstad kirke og driver med skogsdrift, villsau og utleie av jorder til potetproduksjon. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Berit Knutsen Thorsland på vei fra «Den Lille Hengekøyecampen» på holmen i Trobbevann i Songdalen. (Foto: Roar Tolfsen).

- Jeg tenkte at dette kunne være et tilbud til folk som ønsker å prøve hengekøyelivet, men er usikre på all riggen og mye å huske når du har med alt selv. Det er nok mange som ikke er klar over tilbudet og som kunne tenke seg å prøve denne formen for friluftsliv, fortsetter hun.

Kortreist
- Vi kjøpte gården for fem seks år siden og tenkte at vi kunne utvide driften med å tilby turister og fastboende overnatting i naturen på et skjermet område. Tretopphyttene blir ferdige nærmere jul, og de skal både ha ovner og det blir bygget en badstue i tilknytning til hyttene. I tillegg kan vi levere svært kortreist mat fra egen gård og nærliggende produsenter til de som ønsker det, fortsetter hun.

Stedet ligger nær offentlig transport, og skal du ut til holmen og hengekøyene bruker du kanoer med plass til tre voksne i hver. Den padleturen tar i følge Knutsen Thorsland rundt 15 minutter.

Prosjektets egen hjemmeside finner du her.

Bildet under: Gapahuken er klar til bruk. (Foto: Roar Tolfsen).

- Hengekøya er klar til bruk på kort tid og den har også tak og insektsnett, sier Berit Knutsen Thorsland. (Foto: Roar Tolfsen)

Samlingsplass med bålpanne på holmen i Trobbevann i Songdalen. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no