Kulturkonsulent Vilde Matzow inviterer til kultursøndag og kunstmarked på Søgne gamle prestegård søndag 18. juli. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Første gang vi gjør dette her på prestegården

  Jon Aamodt
  16. juli 2021
  14:49
- Konseptet er ikke nytt, det er tidligere kjent under navnet «Got it for cheap» og har hatt stor suksess blant annet ved flere anledninger i Oslo. Søndag 18. juli prøver vi ut dette under kultursøndagen her på Søgne gamle prestegård, sier kulturkonsulent Vilde Matzow til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lokale kunstnere
Matzow forteller at åtte lokale kunstnere denne dagen vil ta med seg egne kunstverk til kultursenteret på prestegården, og med de værutsiktene vi har i sikte er tanken å holde kunstmarkedet ute på tunet. 

- Kunstnerne vil ta med seg litt mindre verker, ikke det mest kompliserte og dyreste. Med prislapp helst under et par tusen kroner og uten noen form for provisjon, håper vi flere kunstverk kan bytte eier denne dagen, sier Matzow. 

Hun forteller videre at søndagens utstillere er en sammensatt gjeng av både uerfarne og mer etablerte kunstnere. Prestegårdsmalerne er i tillegg invitert inn sammen med de øvrige kunstnerne, og kulturkonsulenten ser for seg en fin blanding av collage, enkle tegninger, akvarell og trykk som leveres fra kunstner uten ramme. 

Performance med Blomlaok
Kultursøndagen på prestegården tilbyr et variert program fra klokken 11.00. Kunstmarkedet starter opp klokken 12.00. Av øvrige ting som kan være vert å få med seg er et besøk i utstillingen til Søgnedesign, historisk vandring klokken 12.00, omvisning i bygdemuseet og en performance med Blomlaok klokken 14.00. 

- Blomlaok er en audiovisuell duo bestående av Kjetil Alver Lund og Vilde Eskedal. De utforsker samspillet mellom lyd og materialer, hvor Kjetil spiller med fra-stemt gitar og Vilde maler. Musikken følger fargene og fargen følger musikken. I performancen virker gitaren, flaten og malingen som aktører i samspill med kunstnerne, sier kulturkonsulenten.

- For de som ønsker å bare ta en rolig dag og sitte ned i den flotte eplehagen minner vi også om at kafeen på prestegården er åpen, avslutter Vilde Matzow som håper mange vil legge søndagsturen innom Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 16.07.2021 klokken 14:57 av Nicolai Prebensen

Blomlaok er en audiovisuell duo bestående av Kjetil Alver Lund og Vilde Eskedal. (Foto: Pressefoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no