Kristian Kristensen og Mari Kogstad fra Åros undervannsklubb sammen med Rolf Tag ved Lundeelva tirsdag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)

- Lærer trygghet i vannet og rydder samtidig

  Jon Aamodt
  20. juli 2021
  18:12
Et fullt tilhengerlass med bildekk, glass og annet søppel pluss en påhengsmotor var bare noe av resultatet da medlemmer fra Åros undervannsklubb sammen med representanter fra det lokale elveeierlaget ryddet i Lundeelva tirsdag ettermiddag. 

- Vi kjenner hverandre og har samlet ressursene for å gjøre noe nyttig sammen, sier leder i elveeierlaget Rolf Tag der han står sammen med resten av den driftige ryddegjengen nede ved elvebredden. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Startet i 2019
Tag forteller at elveeierlaget også tidligere har gått sammen om å rydde i elva, men i år har de fått forsterkninger fra den lokale klubben som ble etablert så sent som i 2019. 

- Vi har gått i gang med en snorklegruppe, et lavterskeltilbud som har blitt veldig populært. Å lære seg trygghet i vannet er i tillegg til det sosiale det viktigste målet vårt, sier Mari Kogstad som sammen med Kristian Kristensen er de voksne representantene fra undervannsklubben. 

Snorklegruppa har sine ukentlige samlinger, og det er syv unge som denne dagen har brukt noen ettermiddagstimer på å delta i søppelryddingen fra elveoset og oppover mot Lunde

Artikkelen fortsetter under bildet. 
En påhengsmotor var blant gjenstandene som ble hentet opp fra Lundeelva tirsdag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt).

- Badekvalitet i hele elveløpet
Tag er glad for ryddehjelpen fra den lokal undervannsklubben og legger til at elveeierlaget setter stor pris på at det nå er badekvalitet i hele elveløpet i Lundeelva. 

- Kanskje kan dette bli et årlig samarbeid, det er i alle fall blitt ryddet en god strekning i dag i det fine sommerværet, tilføyer Kogstad før hun henter frem pølsegryta. 

- Vi avslutter alltid med noe å spise sammen når vi samles, avrunder Mari Kogstad (bak blomsten) fra Åros undervannsklubb. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 20.07.2021 klokken 18:12 av Nicolai Prebensen

En hel pose med glass og andre skarpe gjenstander er hentet opp fra elva. Mathias (6 år) og Rolf Tag viser frem fangsten. (Foto: Jon Aamodt)

Noe av dagens fangst som er hente opp fra elva. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no