Her går det nesten galt for Steffen

  Nicolai Prebensen
  11. mai 2014
  16.21


Se flere motorsportfilmer fra Steffen her >>>

Steffen Tronstad er Team Try&Frustøls faste mediemann og har vært på mange rally. Under helgens Rally Sørland opplevde den erfarne motorsportfotografen fra Langenes å bli overkjørt av et løpsk dekk. Her er hva han selv skriver i en mail til N247.

Start nr. 17, Svein Tore Løvhøiden og kartleser Marios Eng i sin Ford Fiesta ST var uheldige å mistet hjulet inne på SS2 under Rally Sørland fredag 9. mai.

 Jeg har vært mye på rally og er alltid opptatt av å stå så trygt som mulig og ikke ta unødvendig risiko, men denne gangen fikk jeg meg en viktig lærepenge. Når jeg så hjulet løsne var jeg kun fokusert på å følge bilen med kameraet mitt, og i den lille skjermen ser jeg ikke dekket som kommer rullende mot meg i sikkert 70 km/t. Jeg har kameraet på skulderen så sidesynet mitt er helt blokkert, og merker ikke at hjulet kommer før det er for sent. Jeg har derfor lært, og vil gjerne lære andre, at dersom man står å ser på noe går galt, så følg med på alle løse deler, og spesielt løse hjul, i stedet for å filme, ta bilder eller bare se på bilen. 

 Denne gangen gikk det utrolig nok veldig bra, og jeg endte bare opp med en sår skulder og et stort blåmerke på magen. Neste gang tar jeg bort kameraet og følger bedre med.

Det er viktig å legge til at sikkerheten rundt rally er veldig stor, og at arrangøren har plassert ut vakter langs løypene som gir råd og føringer for hvor man kan gå og hvordan man bør plassere seg. Ulykker med publikum involvert er ekstremt sjeldent både her i Norge og i utlandet. 
Sist oppdatert 11.05.2014 klokken 21.24 av Nicolai Prebensen

Her er det løse dekket på full fart mot Steffen Tronstad. Tiendeler senere treffer dekket fotografen. (Foto: Steffen Tronstad)

Her ser Steffen Tronstad på videoen når han ble truffet av et løst bildekk. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no