- Her i denne skuffen lå smykkeskrinet, seier Marie Pedersen til N247. (Foto: Arild Hansen)

Verdifullt smykkeskrin stjålet hos Marie (99) fra Flekkerøy

  Arild Hansen
  21. juli 2021
  10:48
I løpet av sist helg har uvedkommende røsket ut kjellervinduet og kommet seg inn i eneboligen hjemme hos Marie Pedersen, øyas eldste dame som fyller 100 år i 2022.
 
Smykkeskrin
Fra stua, like innen for inngangsdøren i huset i Vragesløyfen, har de stjålet et verdifullt smykkeskrin fra skuffen i veggseksjonen.

- Det er jo fortvilende. Alt jeg hadde av gullsmykker, gullringer, perlebånd og klokker er borte. Ja, til og med forlovelsesringene som jeg og mannen min Gunnar satte på hverandre midt under krigen, er stjålet. De ble vel laget på slutten av 1930-tallet, for de styrte vel ikke med slikt under krigen, sier den oppegående og spreke jenta fra Flekkerøy med et lite smil. Hun fortsetter;

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg skulle se etter noe i smykkeskrinet, og så fant jeg det ikke på sin vante plass. Jeg leitet og leitet rundt i huset, men fant ingenting, sier Marie Pedersen videre.
 
Barnebarn
I helgen kom et av barnebarna på besøk, og han la fort merke til at det ene kjellervinduet var borte. Det lå henslengt på plenen like ved.

- Så kom sønnen min Ralf, og vi leitet videre etter smykkeskrinet, men det var borte vekk, sier Marie til N247 tirsdag kveld.

- Her har det vært innbrudd. Kjellervinduet er borte, og det samme er mor sitt minnerike smykkeskrin. Jeg ringte politiet, og de var kjapt på plass. De tok opp forklaring, og vi har anmeldt dette. Så blir det en forsikringssak videre, sier Ralf Pedersen.

Tipse politiet
- Nå håper jeg inderlig at hvis det er noen på øya som hører noe mistenkelig angående dette som har skjedd, må de tipse politiet. Og så kan eventuelle nye tyver bare holde seg borte fra dette huset. For nå er det ikke noe mer å stjele. Mye av de mest verdifulle tingene i livet mitt er nemlig stjålet, sier Marie Pedersen med sitt velkjente og alltid så gode smil.

Men bakom, der skjuler det seg en enorm tristhet. Hun skulle så inderlig gjerne ha vært dette foruten.

- Skummelt
- Det som er litt skummelt å tenke på, er jo når tid tyvene har vært inne i huset. Har det skjedd på natta mens hun lå og sov, eller på dagtid når hun har tatt seg en tur ut, spør sønnen Ralf seg sjøl, og rister oppgitt på hodet.
Sist oppdatert 21.07.2021 klokken 12:08 av Nicolai Prebensen

Her viser Marie Pedersen og sønnen Ralf hvor tyvene har kommet seg inn. Nytt vindu er satt inn etter innbruddet. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no