Visestasjonssjef Olav Framvik (innfeldt) ved KBR Søgne og Sondalen ber folk vise forståelse for at det fort kan bli problemer for utrykkende enheter hvis det parkeres blant annet på Amfenesveien slik det ble gjort sist helg. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Kommunen varsler kontroller

  Nicolai Prebensen
  21. juli 2021
  15:42
For én uke siden skrev vi om tett parkering i området rundt parkeringsplassen på vestsiden av Kvernhusvannet. Sist helg var det like tett parkering på Amfenesveien innenfor parkering forbudt sonen.

Nå har kommunen varslet kontroller begge steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg måtte ta kontakt med kommunen da jeg så hvordan det fort ville bli problemer for oss i brannvesenet ved en større utrykning. Vi hadde kommet forbi, men av erfaring får sjåfører fort litt panikk hvis vi kommer med blålys, og da kan vi fort bli innestengt og rekker ikke frem til et eventuelt skadested, sier visestasjonssjef Olav Framvik ved KBR Søgne og Songdalen.

Han eksemplifiserer dette ved et pågående hjerteinfarkt.

Førstebilen
- Innsatslederen kjører først til et åsted med førstebilen. Det er en Amarok som ikke er særlig bredere enn en vanlig personbil, en bil innsatslederen alltid er i nærheten av. Resten av vaktlaget kommer i vanlig mannskapsbil, og kommer ikke de frem må innsatslederen stå alene med infarktet inntil ambulansen kommer. Hvis den da kommer frem, fortsetter han.

Dette gjelder også en brann i båthavna, som må slukkes umiddelbart.

- Vi vet at brann i en båthavn er svært alvorlig og kan spre seg svært fort. Dette er derfor noe vi må bry oss om og håper at publikum viser forståelse for problemet.

Rygge
Han sier at dette normalt ikke er et problem, men ved svært godt vær blir mange biler parkert langs veien, noe som gjør at to biler ikke kan passere mot hverandre, og det må rygges.

Nå har kommunen varslet stikkontroller fremover, og da er vi alle varslet.
Sist oppdatert 21.07.2021 klokken 15:49 av Jon Aamodt

Parkering langs Amfenesveien sist helg. (Foto: Nicolai Prebensen)

Selv på bakketoppen hadde biler parkert sist helg. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no