Eventyrstolen (1898). (Foto: Jon Aamodt)

Søgne gamle prestegård viser «Gerhard Munthe. Eventyrlige interiører»

  Jon Aamodt
  10. sept. 2021
  12:21
- Flere originalverk er med når turneen i Nasjonalmuseets landsdekkende program viser utstillingen «Gerhard Munthe. Eventyrlige interiører». Et eksempel er Eventyrstolen (1898), som opprinnelig sto i Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell. Publikum får også anledning til å prøve seg på veving i utstillingen, skriver Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i en pressemelding i forkant av utstillingen som åpner på Søgne gamle prestegård søndag 12 september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mange muligheter for omvisning
- Vi har fått tak i en dyktig omviser fra SKMU, Benjamin Åteigen, som vil holde gratis omvisninger flere søndager i utstillingsperioden. Alle kultursøndagene med omvisninger vil bli annonsert i forkant, sier kulturkonsulent Vilde Matzow til N247. 

Hun legger til at det vil legges opp til omvisninger for barn, familier og voksne. For skoleklasser, barnehager, eldresentre og andre interesserte vil det være anledning til å booke omvisninger på hverdager i utstillingsperioden. Grupper som ønsker slike omvisninger kan kontakte kulturkonsulenten for å avtale tidspunkt. 

- Søndag 17. oktober er vi så heldige å få besøk av kunsthistoriker og forfatter Jan Kokkin som har vært kurator for utstillingen. I 2018 ga han ut boka Gerhard Munthe, en norsk designpioner, og 17.oktober er han på prestegården for å holde et foredrag om  Munthe i kultursalen. Følg med når billettene blir annonsert for å sikre deg plass, sier Matzow. 

- Utstillingen gir et godt innblikk i Munthes fantasirikdom og originalitet som en av de mest radikale art nouveau-kunstnerne i Europa rundt århundreskiftet. Sammen med flere samtidige kunstnere i Europa banet han veien for den abstrakte og modernistiske kunsten på begynnelsen av 1900-tallet, skriver museet i pressemeldingen. 

Familiesamling
I forkant av utstillingen søndag 12. september har Søgne menighet et arrangement på prestegården. Det er Tore Thomassen som forteller om Hans Nilsen Hauge på en artig måte på denne familiesamlingen som starter klokken 12.00 og er gratis. Kunstlagets kafe er åpen fra klokken 13.00, og den nye kunstutstillingen åpner klokken 14.00. 

Åpningstider
Utstillingen er åpen tirsdag til fredag fra klokken 10.00 til 15.00 og søndager klokken 12.00 til 16.00. Utstillingen står på Søgne gamle prestegård til og med søndag 14. november.

Publikum får anledning til å prøve seg på veving i utstillingen. (Foto: Jon Aamodt)

Vilde Matzow er kulturkonsulent ved Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no