Tom Erik Dønnestad (innfelt) er fagleder transport og ambulanse, Agder- og Søgne Røde Kors Hjelpekorps. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv/RKHK)

Røde Kors beredskapsambulanser blir godt synlige i bygda lørdag

  Nicolai Prebensen
  10. sept. 2021
  13:07
Av Tom Erik Dønnestad, fagleder transport og ambulanse, Agder- og Søgne Røde Kors Hjelpekorps

Agder Røde Kors Hjelpekorps øver sine beredskapsambulanse personell i Søgne denne helgen. Med base på «rådhuset» på Tangvall vil Røde Kors-mannskapene ha teoretiske og praktiske øvelser fredag kveld og lørdag formiddag, før de starter seks beredskapsambulanser som kommer til å kjøre til ulike «poster/tester/caser» rundt i bygda vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Røde Kors ambulansene blir derfor godt synlige i Søgne lørdag ettermiddag, og det er flere steder i hele bygda som benyttes. På de ulike postene vil det være markører som spiller ulike pasientroller, og det vil være postveiledere som er uniformerte. Dette samtidig som postene er merket med «øvelse». 

Uten «blålys»
Ambulansene vil kjøre normalt og uten utrykningssignaler langs veiene med mindre reelle/skarpe situasjoner skulle oppstå.

Vi øver for å styrke og vedlikeholde vår kompetanse som Norges største frivillige beredskapsaktør, der beredskapsambulanser er en av flere viktige delfunksjoner.

Tom Erik Dønnestad "fogger" beredskapsambulansen til Søgne Røde Kors Hjelpekorps og gjør den smittefri etter transport av covid-19 pasienter. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no