Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork og kusk Tom Erik Solberg på vei mot Derby-seier. På utsiden sikrer Tjomsland selv (gul drakt) sølvet bak Langlands Høvding. (Foto: Trav365.no)

Tjomsland med dobbeltseier i både Derby og Kriteriet

  Administrator
  12. sept. 2021
  17:43
Av Richard Ekhaugen, Team Tjomsland

- Helt utrolig det Øystein og teamet holder på med!

Øystein Tjomsland gjorde det umulige mulig og sikret seg dobbeltseier i både Derby og Kriteriet søndag. Totalt kjørte den sørlandske topptreneren inn over to millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Scenene var som hentet fra en Disney-film da bondesønnen fra Søgne sikret seg absolutt hele travkongeriket etter en eventyrdag på Bjerke Travbane. Tangen Minto og Tangen Bork steg til topps på seierspallen etter sine seire i Kriteriet og Derby, og i begge løpene sikret Tjomsland-hester seg i tillegg sølvmedaljene. 

Dobbeltseier i de to største løpene man kan vinne innen travsporten fikk selv nesten en sindig sørlending ut av fatning.

- Fantastisk moro
- Man må nesten klype seg i armen, dette er fantastisk moro og stort for hele teamet, strålte Øystein Tjomsland etter at Tangen Bork hadde krysset målstreken først og sikret seg den gedigne Derby-pokalen.

Seierskusk Tom Erik Solberg måtte ty til superlativene da han ble bedt om å sette ord på trenerprestasjonen til 50-åringen fra Søgne.

- Det er helt utrolig det Øystein og teamet hans holder på med. Tangen Bork er en helt utrolig hest og Øystein og teamet har gjort en fantastisk jobb med å forme hesten, roste kusken med 2.324 seire på samvittigheten.

Over to millioner kroner
Med to førsteplasser, to andreplasser, en femte- og en sjetteplass i Klasseløpene sikret Tjomsland-hestene seg totalt 2.020.000 kroner av den totale premiekaka. 
Sist oppdatert 12.09.2021 klokken 17:48 av Nicolai Prebensen

Tangen Minto hadde krefter igjen til et skikkelig seierssprang på seremoniplass etter Kriterie-seieren. Til høyre trener Øystein Tjomsland i gul drakt.  (Foto: Trav365.no)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no