Anja Ninasdotter Abusland fra Songdalen kan få plass i det nye Stortinget dersom Senterpartiet får inn mandater fra begge valgdistriktene i Agder. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Nærmer seg plass på Stortinget

  Jon Aamodt
  14. sept. 2021
  08:14
Det vil fremdeles ta noe tid før det endelige resultatet av årets stortingsvalg er helt klart. Mandatfordelingen kan fremdeles endres, spesielt gjelder dette utjevningsmandatene. Det som likevel er klart når vi går over i tirsdagen er at Senterpartiet har gjort et godt valg og ser ut til å få ni nye representanter i Stortinget. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Så langt ser det ut til at Senterpartiet kan få ett mandat både i valgkretsene Aust-Agder og Vest-Agder. Det er Gro Anita Mykjåland som står på førsteplass på begge disse listene, og det betyr at får partiet inn begge representantene vil det være Anja Ninasdotter Abusland fra Songdalen som blir den andre av partiets representanter som møter på Stortinget de kommende fire årene. 

Abusland er i dag medlem av bystyret i Kristiansand og er leder av Helseutvalget. Hun har tidligere representert Senterpartiet i kommunestyret i Songdalen. 

MDG ikke over sperregrensen
Sent mandag ser det ikke ut til at MDG klarer å karre seg over sperregrensen på fire prosent. Det betyr at partiet ikke får noen av de 19 utjevningsmandatene og Oda Sofie Pettersen (bildet) fra Søgne går glipp av en plass på Stortinget i kommende fireårsperiode. 
Sist oppdatert 14.09.2021 klokken 11:36 av Jon Aamodt

Gro Anita Mykjåland er Senterpartiets førstekandidat i Agder. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no