- Vi trenger nok 11-12 poeng til for å holde plassen i PostNord-ligaen

Fløy spilte sin tiende uavgjorte kamp for sesongen da det ble 0-0 mot Øygarden hjemme på et glissent Arkicon Arena søndag. Nå mener trener Vebjørn Urdal at de blå og hvite trenger 11-12 poeng til for å holde seg i PostNord-ligaen.

Arbeidsledige
- Ser nok slik ut, ja. Og da må vi begynne ei aldri så liten seiersrekke snart, sier Fløy-treneren til N247 rett etter kampslutt.
Det vil si at de blå må vinne minst tre av de åtte siste kampene. Og ser man videre på resultatene så langt utenom de ti uavgjorte, har de syv tap og kun to seire. Det forteller i klartekst at Fløy-treneren og støtteapparatet rundt, bare kan håpe at ikke undrenes tid er forbi.
Det var tynt med folk på tribunene inne i Lindebøskauen. Noen kraftige regnskyll natt til søndag, og litt utpå formiddagen, skremte nok folk flest bort. Men i løpet av de 90 minuttene kampen varte, kom det knapt flere regndrypp enn det Fløy klarte å skape i sjanser utover i andre omgang. For det var først etter kampslutt at himmelens sluser åpnet seg igjen.

Bommet på straffe
Første omgang hopper vi over i all stillhet. Det kan lagenes to nesten arbeidsledige keepere skrive trygt under på.
Etter hvilen ble det langt mer gnist i hjemmelaget. De tettet greit igjen bakover, og fremover ble de langt mer hissige på grøten, og ikke minst i å sikre seg tre verdifulle poeng.
Det var bare spilt tretten minutter da Kristian Lien ble felt inne i boksen. Thomas Nygaard la ballen til rette på krittet. Men når Øygarden-keeperen kaster seg i samme hjørnet som Nygaard skyter, var det gjort. Noe senere kunne i stedet Emil Grønn Pedersen ordnet ledelsen. Men alene med ballen, med kun en motstander litt på siden, var det bare å styre ballen bort i det lengste hjørnet. Men han glemte rett og slett å skyte.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Thomas Nygaard kunne gitt Fløy ledelsen på straffespark etter 13. minutter ut i andre omgang, men Thomas Bergmann Berger i Øygarden-målet redder. (Foto: Arild Hansen).

Og skuddet som Thomas Nygaard like etterpå sendte av gårde fra 8-10 meter, burde gått inn under, men ikke rett i tverrliggeren.

Blir tøft
Og nettopp scoringer har vært Fløys dilemma hittil. De skaper enkelte opplagte sjanser, men flere av spillerne mangler det siste lille som skal til.
Neste kamp er borte mot Vard Haugesund. Så følger ei ny reise til Levanger i Trondheim, for det desiderte bunnlaget RBK2 kommer på besøk til øya.
Med ett poeng søndag, har Fløy 16 og ligger fremdeles nest sist på tabellen. Det er fem poeng opp til Sotra som ligger på den siste nedrykksplassen.
Med andre ord; det blir et rotterace fremover for gutta i blått og hvitt.
Her blir Kristian Lien felt, og dommeren dømmer straffespark til hjemmelaget. (Foto: Arild Hansen)