- Agder politidistrikt har nå fått sine første etterforskere med dyrevelferdskriminalitet som arbeidsfelt, skriver politiet i en pressemelding tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Dyrevelferdsetterforskere på plass i Agder

  Nicolai Prebensen
  12. okt. 2021
  10:36
Agder politidistrikt har nå fått sine første etterforskere med dyrevelferdskriminalitet som arbeidsfelt. De skal etterforske brudd på dyrevelferdsloven, og forebygge dyrevelferdskriminalitet i distriktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi er glade for at vi nå har fått to etterforskere som er dedikerte og motiverte til å jobbe med viktige saker innen dyrevelferd. For at Agder politidistrikt skal evne å gjøre en god innsats på dette området er vi avhengig av å få til et godt tverrfaglig samarbeid og samspill med resten av distriktet og eksterne aktører som for eksempel Mattilsynet, sier seksjonsleder for etterforskningsseksjonen i Arendal og Froland, Helge Torsvik.

Forebygge
Agder er ett av flere politidistrikt i Norge som nå har fått egne etterforskere innen dyrevelferdskriminalitet. Dyrevelferdsetterforskerne, som er stedplassert i Arendal, skal forebygge, avdekke og bekjempe kriminalitet mot dyr i hele Agder. De skal etterforske egne saker, samt bistå andre enheter i distriktet i etterforskningen av saker som gjelder brudd på dyrevelferdslovgivningen.

- Vårt mål er et godt dyrehold og velferd for dyr i hele Agder. Vi er tidlig i etableringsfasen og vi jobber med å få på plass gode rutiner og rammer for et arbeid der politiet forhåpentligvis skal bli rustet til å levere bedre resultater på dyrevelferdskriminalitet, sier Torsvik.

Pressemelding fra Agder politidistrikt

Dyrevelferdsetterforskerne skal etterforske brudd på dyrevelferdsloven, og forebygge dyrevelferdskriminalitet i distriktet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no