Tormod Try har i en årrekke tatt ansvaret for sjåførene og rodene under TV-aksjonen, dette året blir ikke noe unntak. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

TV-aksjonen: - Vi trenger bøssebærere og sjåfører

  Nicolai Prebensen
  12. okt. 2021
  13:24
Tormod Try har i mange år vært frivillig under den årlige TV-aksjonen i oktober og dette året blir ikke noe unntak. I årets aksjon den 24. oktober er det Plan Internasjonal som er mottaker av de innsamlede midlene hvor hovedparolen er «Barn, ikke brud».

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at Norges største dugnad skal handle om kampen mot barneekteskap. Dette er en av vår tids viktigste jentesaker og et av de verste overgrepene mot jenter globalt, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge på egne hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Arbeidet med å forhindre barneekteskap er også et viktig element i å bekjempe fattigdom. Derfor er det viktig at vi får inn så mange bøssebærere og sjåfører som mulig lokalt i Søgne, sier Try til N247.

Han forteller at Kristiansand tidligere år har organisert innsamlingen noe annerledes enn det Søgne og Songdalen har gjort tidligere. Da det ikke ble arrangert bøssebæring i 2020, er det bestemt at i Søgne går innsamlingen slik den har blitt gjort tidligere i mange år.

Bøssebærere og sjåfører
- Vi trenger bøssebærere og sjåfører. Bøssebærerne kan registrere seg på blimed.no, mens sjåførene kan melde seg til meg på telefon 916 87 033, eller på epost tormodtry@gmail.com, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Køer på biblioteket på Tangvall for å hente bøsser under TV-aksjonen 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Try opplyser videre at opplegget i alt blir stort sett som tidligere år i Søgne. 

Biblioteket
- Fremmøtet blir på biblioteket på Tangvall mellom klokken 14.30 og 15.00. Her får bøssebærerne utdelt sine bøsser og sjåførene sine roder. De aller fleste vil være ferdige innen klokken 17.30. Det er viktig å understreke at bøssene i år skal innleveres på biblioteket og ikke i banken, slik det har vært, avslutter han med et håp om at mange også i år deltar i TV-aksjonen i dugnadsbygda.

Einar Bjelland og Tormod Try studerer rodene under TV-aksjonen i 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no