Fløys nystartede damelag i håndball, nede f.v.: Julie Henneli, Naomi Gabrielsen, Kathrine Løvås, Emma Ekeberg, Martine Guttormsen og Kaja Høyland. Oppe f.v.: Vilde Breland, Ida Breland, Kathinka Andersen, Kaja Cecilie Søby Andersen, Esly Guttormsen og Sara Presterud. (Foto: Arild Hansen)

Fløy med nystartet damelag i håndball møter Søgne 2 i første kamp i Tinntjønnhallen søndag

  Arild Hansen
  12. okt. 2021
  15:53
- Dette blir sikkert både spennende og gøy. Fløy har ikke hatt damelag i håndball siden 2017/18-sesongen, så det blir nok litt spesielt å møte opp til sesongens første kamp borte mot Søgne 2 i Tinntjønnhallen kommende søndag, sier trener Kaja Andersen til N247.
 
14 spillere
Det nystartede laget fra Flekkerøy rår over 14 spillere, og alle er fra øya.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Men, vi ønsker oss gjerne flere. Så er det jenter her ute som har lyst til å være med en gøyal jentegjeng på treningene to ganger i uka i Flekkerøyhallen, er det bare å stille opp, fortsetter Andersen.

Den danske jenta har spilt håndball i yngre klasser hjemme i Aalborg HK. I Kristiansand har hun spilt for IK Våg og Lund Håndball, eller tidligere IK Start. Hun var også trener for yngre lag i sin tid i  Vågsbygd.

I år blir det spill på det laveste nivået. 5. divisjon teller ti klubber, og foruten de helt tette og lokale kampene, blir det turer til Grimstad og Arendal.

De yngste spillerne på laget er 16 år, mens de eldste har bikket de 30.
 
Litt vanskelig
Når jenter som er oppflasket med håndball ute på øya er ferdig på ungdomskolen, og gjerne videre skolegang venter, har det vist seg år etter år at den kombinasjonen blir vanskelig. Mye tid går med til reise tur retur, og noen spillere takker for seg i klubben, mens de som har lyst til å fortsette, gjerne har forsøkt seg i andre klubber. Mye derfor har jentehåndballen på øya stoppet opp i 15-16-årsalderen.

Nå vil de forsøke seg igjen med et damelag. I skrivende stund har de spilt en treningskamp mot Lund som spiller i 4. divisjon. Søndag står altså jenter fra Søgne 2 på motsatt banehalvdel i sesongpremieren. En klubb som har førstelaget sitt i 2. divisjon.

Kastet ball
- Nå reiser vi ut til Søgne for å gjøre så godt vi kan. Vi har startet dette damelaget for å gi et tilbud til de som ønsker å ha noe å drive med på fritiden. Vi har et fint miljø, og alle har jo kastet ball tidligere. Så nå får vi bare vente å se, avslutter Andersen.

Søstrene Vilde t.v. og Ida Breland spiller sammen på Fløys damelag. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no