Sigurd Berg Aasen i "Vi som vil ha Søgne kommune tilbake" og vaktmester ved Lunde skole, Jon Vidar Severinsen med byvåpenet som skolen fikk tilbakelevert fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ett byvåpen tilbake

  Nicolai Prebensen
  15. okt. 2021
  15:37
Mandag denne uken skrev N247 om flere byvåpen som i løpet av en periode vart fjernet fra offentlige bygg i Søgne. På det nye bygget på Søgne stadion var byvåpenet fjernet to ganger, i følge Gunnar Engebu i Søgne FK.


Kort tid etter at vi skrev om denne saken gikk Sigurd Berg Aasen ut på Facebook-siden «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» og sa at dette ikke var deres måte å opptre på og tok avstand fra hærverket. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Nei, det har jeg ikke noe med. Det blir ikke noe hærverk fra oss, det er helt sikkert, sa han.

Samtidig oppfordret han de som stod bak om å tilbakelevere skiltene og gjerne anonymt til han selv.

Nå har ikke akkurat det skjedd, men litt tidligere denne uken fikk han en henvendelse fra en kar som under en kjøretur på Langenesveien hadde sett «noe» i veigrøfta og stoppet. Der lå et byvåpen, og han tok vare på skiltet. Deretter kontaktet han kommunen via innbyggerportalen og har per fredag ikke fått svar. 

Lunde skole
Vedkommende kontaktet da Berg Aasen, og han tok kontakt med Lunde skoles vaktmester som kunne ta i mot skiltet. Skolen er en av skolene blant flere i Søgne hvor byvåpnene har blitt fjernet.

Fredag ettermiddag ble byvåpenet overlevert Jon Vidar Severinsen ved skolen. Festene i veggen der hvor «våpenet» hadde hengt ble sjekket og det viste seg at det rundt ti kilo tunge skiltet var limt til veggen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vaktmester Jon Vidar Severinsen med byvåpenet som ble levert til Lunde skole fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Skal opp
- Jeg må nok finne en annen måte å feste skiltet på, men det skal opp. Dette er kommunens eiendom, og så lenge vi er i storkommunen får vi forholde oss til det. Skulle jeg en gang få beskjed om å skru det ned for godt igjen, gjør jeg gjerne det også, sa Severinsen.

- Det var godt å få levert byvåpenet. Jeg må si at jeg ikke likte helt å kjøre rundt på det, men nå er det i alle fall levert, sier Berg Aasen som fortsetter arbeidet med å få i gang en prosess om reversering av kommunesammenslåingen.

Sigurd Berg Aasen og Jon Vidar Severinsen ved Lunde skole fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no