Oddvar Birkeland er leder av Søgne dartklubb. (Foto: Jon Aamodt)

- I dag er det viktigste å ha det gøy

  Jon Aamodt
  16. okt. 2021
  17:44
Hele 26 spillere fra Risør i øst til Mandal i vest deltok lørdag da Søgne dartklubb inviterte til kretscup på XO pub på Tangvall. Arrangørklubben har eksistert siden 1984 og har i dag rundt 30 medlemmer. Klubbens leder, Oddvar Birkeland forteller om en sport har økende popularitet etter å ha vært litt mindre i vinden en periode. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- I dag har vi en uformell cup, men når det spilles offisiell KM og NM har vi strenge regler rundt arrangementet. Da skal det foregå i lokaler hvor det ikke er alkoholservering, og deltakerne må følge en streng kleskode, sier Birkeland om sporten som trolig av mange forbindes med pub-miljø. 

Høy popularitet internasjonalt
Klubblederen forteller at særlig i land som Nederland, Tyskland og Østerrike har dart fått høy anerkjennelse, og når EM om kort tid skal arrangeres i Østerrike, er alle billetter utsolgt i forkant av arrangementet. 

- Mest sosialt
- I dag, når det er uoffisiell cup, er det viktigste likevel å ha det sosialt, sier Birkeland

Bildet under: Dartskivene på XO lyser opp på veggene når åtte innledende puljer med dartspillere er godt i gang med kvalifisering før de to beste skal kjempe om seier i den lokale cupen senere lørdag. (Foto: Jon Aamodt). 
Sist oppdatert 16.10.2021 klokken 18:51 av Nicolai Prebensen

Hele 32 deltagere fra Risør i øst til Mandal i vest deltok da Søgne dartklubb inviterte til kretscup på XO pub lørdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no