Fra venstre: Cornelius, Dennis og Bernhard Emil. (Foto: Frank Severinsen)

Gullgutta fra Søgne IL volley

  Administrator
  16. okt. 2021
  18:50
Av Olav Eieland, Søgne IL volley

Vi må vel være enige om at det har vært triste korona-år. Selvsagt er det ikke idretten som har tatt de største lidelsene, men for barn og unge å ikke ha få gått på skole, ikke gått på faste aktiviteter og ikke fått reist på cuper/leirer og turneringer er krevende. 

I SIL volleyball har vi mistet både herre og damelaget i divisjonsspill og mange barn og unge har også sluttet. Nå er det heldigvis treninger og turneringer uten begrensninger. I denne sammenheng er selvsagt den aller første Teen turneringen gjev å delta i. Vi stilte med de mest rutinerte ungdomsspillerne vi har, Dennis Severinsen, Cornelius Jørs og Bernhard Emil Aamodt. Dette er spillere som har holdt ut treningsstopp, holdt ut en klubb uten gode forbilder i eldre herrespillere og holdt ut avlyste leirer og og reiser. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vi så det allerede nå i sommer at det var noe på gang. Klubben hadde sammen med Søgne og Greipstad Sparebank en storsatsing på gratis sommer volleyballskole hele sommeren, og her var disse ungdommene toneangivende. Vi som klubb skal prøve å satse på disse nå, samt få flere andre gutter og jenter til å ta dommerkurs og trenerkurs.

Teenturnering
I helga var det US1 (Ungdomsserie 1 i Agder) med Teenturnering, Vårt lag stilte i den vanskeligste klassen, TG4, Teen Gutter 4, hvor det spilles fullverdig volleyball, og er siste trinn før de egentlig starter i seniorserie, som vi altså dessverre ikke har i år. I første kamp går de på et knapt tap 1-2 mot Kristiansand Sandvolleyball Klubb. Det er solid serving fra Dennis, fenomenal smashing fra Bernhard Emil og forsvarsspill fra Cornelius, men KSK blir for gode, Neste kamper i gruppespillet vinner våre gutter 2-0 og havner derfor som nummer to i puljen. 

I sluttspillet går det selvsagt som det må, både våre gutter og KSK vinner sine kamper og møtes til slutt i finalen. Her starter det tøft med klart tap i første sett, før våre gutter knuser til med 15-11 seier i andre sett. Siste sett blir jevnspilt, og det er mye diskusjoner på Søgne sin spillestil.

Myk slagløsning
Vi må vel egentlig innrømme at vi har satset på en veldig myk slagløsning som nok kan dømmes som hold/føring, men som kanskje kaster av seg i det lange løp fordi vi klarer å holde ballen i spill? Vi vinner tilslutt  10-7 og kan helt fortjent få gullmedaljene omkring halsen! Godt gjort.

Klubben trener mandag og torsdag 19.00-20.30., og har i dag grupper for ungdom over 12 år og kan ta mot flere Det er i dag bare to trenere og kan dessverre ikke ta inn de helt yngste barna. 
Sist oppdatert 16.10.2021 klokken 19:36 av Nicolai Prebensen

I helga var det US1 (Ungdomsserie 1 i Agder) med Teenturnering og gutta fra Søgne IL volley stakk av med seieren, skriver artikkelforfatteren. (Foto: Frank Severinsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no