F.v.: Trond Teigen, Bjørn Fugledal, Kjell Arne Salvesen, Vanja Gunnufsen og Gunnbjørg Jore er ivrige styremedlemmer i «Kom og Dans», og de koste seg veldig under lørdagens arrangement. (Foto: Arild Hansen)

«Maraton-dans» med 100 deltakere i Vågsbygd Kultursenter

  Arild Hansen
  17. okt. 2021
  12:05
Mens «proffene» Ole Thomas Hansen fra Flekkerøy og Tarjei Svalastog fra Vågsbygd danset seg videre i «Skal vi danse» på TV2 lørdags kveld, arrangerte samtidig organisasjonen «Kom og Dans» en 14-timers dansefest i Vågsbygd Kultursenter.
 
Håpet på 50
- Det ble arrangert både nybegynnerkurs og en kjempefin dansekveld. Vi håpet at det skulle komme rundt 50 dansere, og så kom det rundt 100 til sammen. Med innlagt pizza, kaffe og kaketid, holdt vi det gående fra klokken 12.00 på lørdag til 02.00 natt til søndag. For oss som arrangerte ble det enda flere timer. Nå som dere ringer i 10-tiden søndag formiddag, har jeg nettopp våknet etter litt søvn, sier en av primus motorene, Kjell Arne Salvesen til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Kom og Dans» ble for mange år siden startet av Johan og Sissel Fasting, og den frivillige organisasjonen har med årene spredd seg rundt i hele landet.

- Interessen for dans viste seg tydelig lørdag. Her kommer det faktisk folk helt fra Gjerstad i øst til Stavanger i vest. At vi i tillegg får besøk av et dansk dansepar, setter vi umåtelig stor pris på, sier Kjell Arne Salvesen.

Nybegynnerkurs
Lørdagen åpnet med to to-timers gratis nybegynnerkurs mellom klokken 12.00 og 18.00., i tre forskjellige lokaler i Kulturhuset. Etter det, ble det en uforglemmelig dansekveld ut i de sene nattetider.

- Jeg kunne se på danserne underveis at denne kvelden gikk rett hjem hos dem. Joda. Vi som steller med dette, har all grunn til også å være fornøyde, sier Salvesen videre.
 
I fem år
Et av de danseglade parene N247 traff lørdag, var Sandra og Oddbjørn Løyning. De kommer fra Strai, og har vært med i «Kom og Dans» i snart fem år.

- Veldig gøy
- Dette koser vi oss veldig med. I kveld skal vi i tillegg til å danse, være «hjelpere» underveis. Dans er jo for både gammel og ung, så tilbudet her er jo helt perfekt, sier Sandra før det første kurset starter opp lørdagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vågsbygd Kultursenter lørdag kveld. (Foto: Trond Teigen).

Koronapandemien stoppet, som i likhet med mye annet innen kultur, også dette tilbudet.

- Men nå er vi i gang igjen. Det er bare helt fantastisk. Nå skal det gå på skinner videre. Vi fortsetter med kurser 24 og 27. oktober i Kultursenteret i Vågsbygd. Ellers blir det jo dansekvelder hver onsdag og søndag utover høsten og vinteren, sier Kjell Arne, og legger til:

Stavanger og Danmark
- I slutten av oktober reiser det flere dansere herfra til Stavanger for å delta i det som heter «Høstfesten». Og i slutten av november reiser en del til en stor dansefest i Herning i Danmark, avslutter Salvesen.

Så man kan trygt si at danserne i og rundt Kristiansand, og i landet forøvrig, er på tå hev igjen.
Sist oppdatert 17.10.2021 klokken 13:29 av Nicolai Prebensen

Sandra og Oddbjørn Løyning var "hjelpere" under nybegynnerkurset. (Foto: Trond Teigen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no